Share
Handbal feminin, Naționala. România a învins Macedonia de Nord cu patru fete de la CS Minaur Baia Mare în teren și este cu un pas la Campionatul Mondial

Handbal feminin, Naționala. România a învins Macedonia de Nord cu patru fete de la CS Minaur Baia Mare în teren și este cu un pas la Campionatul Mondial

Echipa națională de handbal feminin a României s-a impus la scor în fața echipei Macedoniei de Nord, în prima manșă a play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial (33-22) și este aproape de Spania.

La pauză a fost 15-11, dar în partea a doua echipa noastră a jucat mult mai atent, a frunctificat mai multe atacuri și s-a impus la un scor clar. În acest meci au evoluat toate cele patru jucătoare de la Minaur convocate de selecționerul Adi Vasile.

  • România: Daciana Hosu, Denisa Dedu, Yulyia Dumanska – Cristina Neagu 12, Elena Dincă 5, Crina Pintea 5, Laura Moisă 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăvița 2, Andreea Popa 1, Lorena Ostase 1, Anca Polocoșer, Cristina Laslo, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu, Bianca Bazaliu. Antrenor: Adrian Vasile.
  • Macedonia de Nord: Micevska, Serafimova – Ristovska 8, Janeska 5, Stojkovska 5, Borizovska 3, Stojanovska 1, Gjorjijevska, Livrinikj, Dabevska, Gichevska, Gakidova, Sedloska, Djatevska, Jankulovska, Micevska. Antrenor: Sime Simovski.

Ucraina – Suedia a fost 14-28 în prima manșă, Linn Blohm de la Minaur reușind să înscrie de două ori. Naționala Serbiei s-a impus cu 26-19 în deplasarea din Slovacia. 9 dintre golurile Serbiei au fost marcate de cele două jucătoare de la Minaur: Jovana Kovacevic (6) și Jelena Lavko (3). Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021 se va desfașura în Spania, în perioada 1-19 decembrie. La start vor fi prezente în premierã 32 de reprezentative. Jumătate din locurile disponibile vor fi ocupate de reprezentative din Europa. România este singura națională care a fost prezentă la toate cele 24 de ediții. Din Europa sunt deja calificare șase reprezentative: Spania, din postura de țară gazdă, Olanda – campioană mondială, Norvegia, Franța, Croația și Danemarca (locurile 1-4 la Euro 2020), a notat csminaur.ro.

Returul este programat la Skopje, pe 21 aprilie (18:45). România a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin şi a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta ediţie a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia, a notat și agerpres.ro.

DirectMM.ro

Foto – Mediafax


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu