Share
Handbal feminin. Minaur Baia Mare a învins echipa norvegiană Storhamar în primul meci din grupele EHF European League

Handbal feminin. Minaur Baia Mare a învins echipa norvegiană Storhamar în primul meci din grupele EHF European League

Mari emoții, mari așteptări, totul încercat la superlativ pentru o nouă aventură europeană de excepție pentru CS Minaur Baia Mare. Adversară a fost echipa norvegiană Storhamar, una care se bate acum cu Vipers pentru primul loc în Liga Rema, ambele echipe având până acum 11 victorii din tot atâtea meciuri. Sigur, și Minaur este a doua în Liga Florilor, a învins ultima campioană și n-a pierdut niciun meci din cele șase jucate în campionat.

Minaur are primul atac, ratează, oaspetele înscriu, apoi urmează o perioadă slăbuță pentru băimărence, care nu reușesc să înscrie. Storhamar se distanțează ușor, problemele pe pozițional rămân la gazde, care irosesc șase din primele șapte atacuri. Venim până la 5-6 (12), apoi iar ne pierdem în greșeli tehnice individuale. Nordicele au 6-9 (18) și menține ecartul până la 8-11 (21). Urmează o perioadă bună de joc în apărare, în care ne demonstrăm că se poate și că succesul este perfect posibil. Ultimele nouă minute ale primei părți se încheie cu 8-4, astfel că intrăm la cabine în avantaj de un gol.

Începem slab partea a doua, chiar mai slab decât prima parte, iar ratările sunt previzibile din orice zonă a terenului (din păcate, am irosit multe contraatacuri și faza a doua). Storhamar profită de ratările noastre, de o dublă superioritate și se duce la 16-21 (37). Cinci goluri, un avantaj enorm, păstrat de oaspete până la 18-23 (39). La 19-23, Blohm iese accidentată de pe teren (buză spartă). Recuperăm un gol din pasiv, 21-25 (44) și timpul trece. Ne apărăm mai bine, iar Idehn începe să prindă. Kovacevic și Popa bagă mingile în poartă și cu 10 minute înainte de final este 24-27. Apărarea se strânge bine, profităm și noi de superioritate și reușim egalarea cu 7 minute înainte de ultimul fluier: 28-28. Ne grăbim, mai greșim, greșește și Storhamar, dar finalizările noastre sunt decisive. Finalul aduce 33-29, un scor poate mare față de ce a fost pe teren, însă o victorie meritată. Un debut cu succes în noua ediție europeană.

CS Minaur Baia Mare – Storhamar Handball Elite: 33-29 (14-13)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare
Arbitri: Ruslan Loshak și Artem Shajbakov (din Ucraina). Delegat EHF: Remus Cojocaru (Brașov)
Aruncări de la 7m: 3-1 (toate transformate). Minute de eliminare: 6-4
CS Minaur: Filippa Idehn (8 intervenții), Cristina Enache (2 intervenții) – Jovana Kovacevic 9, Andreea Popa 8 (3 din 7m), Cristina Laslo 7, Linn Blohm 2, Ana Maria Tănasie 2, Jelena Lavko 1, Larissa Araujo 1, Anca Polocoșer 1, Asuka Fujita 1, Yaroslava Burlachenko, Sonia Seraficeanu. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu
Storhamar: Stine Liden (7 intervenții), Tonje Haug (o intervenție) – Guro Nestaker 9, Tonje Enkerud 5, Maja Jakobsen 4, Ellen Marie Folkvord 4, Emilie Margrethe Hovden 4, Susanne Liberg Amundsen 3, Moa Amanda Fredriksson, Cassandra Tollbring, Sara Roningen, Elise Skinehaugen, Andrea Gabrielsen, Lone Sandvik, Selma Brodal. Antrenori: Finn Kenneth Gabrielsen, Espen Fossli Olaussen, Audul Jaul Jenssen.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu