Share
Handbal feminin, Liga Florilor. O mare gură de oxigen pentru CS Minaur Baia Mare după victoria cu Cisnădie

Handbal feminin, Liga Florilor. O mare gură de oxigen pentru CS Minaur Baia Mare după victoria cu Cisnădie

Joi după-amiază, Sala Polivalentă din capitală a fost gazda partidei dintre Măgura Cisnădie și CS Minaur Maia Mare, joc din cadrul etapei a opta din Liga Florilor MOL.

Înaintea acestui meci, Cisnădie ocupa poziția a doua în clasament, în timp ce Minaur venea imediat după, pe locul 3, cu golaveraj mai slab. De CSM București nu ne “putem atinge” în acest moment, pentru că are opt victorii din tot atâtea meciuri și cinci puncte în plus în clasament.

După meciul de la Astrahan, unul deloc reușit de echipa noastră, precum și după ultimul rezultat din Liga Florilor (înfrângere netă cu CSM București), fetele noastre aveau nevoie de un succes “și la o jumătate de gol diferență”, cum se mai zice. Și pentru moral și pentru a rămâne în zona de frunte a clasamentului. Și nimeni nu poate zice că nu ne-a fost frică d acest joc. Am fost și aici momente excelente de joc, dar și momente de degringoladă, s-a ratat mult, însă Minaur și-a luat titlu de proprietate pe cele trei puncte.

Baia Mare a început meciul excelent, apărându-se formidabil (cu portarul Idehn în zi bună) și contraatacând de fiecare dată când a avut ocazia (chiar dacă n-a marcat de fiecare dată), astfel că la jumătatea primei reprize scorul era 8-3 în favoarea echipei antrenate de Costică Buceschi, cu 7 goluri marcate de extremele Fujita (4) și Tănasie (3). Cisnădie și-a intrat în ritm și a început să recupereze din handicapul de cinci goluri, la pauză fiind 8-11.

În partea a doua, de la 9-13, Minaur are 11 minute de coșmar, în care nu reușește să înscrie, ratează și două aruncări de la 7m, astfel că Măgura reușește să egaleze la 13 (43) și să pună în pericol toată munca de până atunci a fetelor noastre. Din fericire, Minaur strânge rândurile, păstrează 2-3 goluri până spre final, când diferența crește la 18-24 (58) și finalul s-a jucat în liniște. Măgura a venit până la 21-25, dar atât s-a putut și Minaur urcă din nou pe locul al doilea.

Măgura Cisnădie – CS Minaur Baia Mare: 21-25 (8-11)
Sala Polivalentă din București
Au arbitrat: Georgiana Doană și Ana Maria Gociu (București)
Aruncări de la 7m: 7-6 (transformate: 7-3; au ratat: Popa, Araujo, Kovacevic). Minute de eliminare: 2-8
Măgura: Elena Voicu, Denisa Tudor, Alexandra Prodan – Sylwia Lisewska 8/10 (7 din 7m), Aleksandra Zych 4/6, Timea Tătar 3/5, Valentina Panici 2/3, Valentina Blazevic 2/6, Dijana Radojevic 1/3, Elena Gjeorgjievska 1/4, Mădălina Predoi 0/2, Daniela Necula, Dana Abed Kader 0/1, Andreea Ianași. Antrenor: Alexandru Weber
CS Minaur: Filippa Idehn (15 intervenții), Cristina Enache, Ionica Munteanu – Jovana Kovacevic 8/14, Ana Maria Tănasie 5/7, Asuka Fujita 4/6, Sonia Seraficeanu 3/4, Andreea Popa 3/4 (3 din 7m), Linn Blohm 2/4, Jelena Lavko 0/3, Yaroslava Burlachenko, Cristina Laslo 0/2, Karoline de Souza, Larissa Araujo 0/2, Anca Polocoșer, Andreea Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu

Vineri, de la ora 12.00, CS Minaur va juca tot în Sala Polivalentă cu CSU Cluj Napoca, joc din cadrul etapei a 9-a din Liga Florilor.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu