Share
Handbal feminin, Liga Florilor. Fără antrenori, cu zece jucătoare mai puțin și totuși un egal în fața Rapidului

Handbal feminin, Liga Florilor. Fără antrenori, cu zece jucătoare mai puțin și totuși un egal în fața Rapidului

Ieri informam că șase dintre jucătoarele de la CS Minaur nu au făcut deplasarea la Sf. Gheorghe, astăzi am aflat că sunt 10 și faptul extrem de important că antrenorii Costică Buceschi și Magda Kovacs nu pot fi alături de echipă. Asta este. Din păcate, nici informările noastre nu pot fi exacte, pentru că situația se schimbă de la o oră la alta. FRH cere teste cu 48 de ore înainte de turneu. Testele se fac, dar e nevoie să vină și rezultatele. Sunt și jucătoare accidentate pe lângă cele care au probleme cu Covid-19. Nu mai trebuie să spunem că n-am avut nici meciuri de nu știu câtă vreme, că nu s-a putut lega mare lucru, dar, cu toate acestea, Minaur s-a descurcat bine (ultimul meci oficial a fost acum aproape 8 luni).

Rapid nu mai este echipa de anul trecut. Și-a adus multe jucătoare noi și valoroase, chiar internaționale. După egalul din prima rundă, fetele antrenate de Carmen Amariei și-ai dorit victoria cu orice preț, mai ales că au văzut și câte absențe sunt în tabăra noastră. Jocul a fost extrem de echilibrat, iar punctele puteau fi în oricare parte. Au mai fluierat și vasluienii ușor aiurea, mai ales la faza din ultimul minut când au dat forțare la Lavko, noroc că am recuperat și am putut egala. Iar dacă reușita lui Idehn din final (puțin după sirenă) era valabilă, aveam și un gol de antologie, din poartă în poartă. Puteți vedea oricâte reluări, Idehn a aruncat ca un inter de pe 9m, iar portarul Rapidului n-a avut nicio șansă.

Știam că Linn Blohm este o jucătore de top, astăzi ne-a și arătat-o, fiind (probabil) cea mai bună jucătoare de pe teren. Ea a și jucăt tot meciul, fără să aibă o jucătoare la schimb, pentru că Cioca a fost folosită la 9m. S-a muncit enorm pe ambele faze și, chiar dacă ne-am fi dorit victoria, până la urmă trebuie să ne mulțumim cu egalul. N-am gestionat bine perioada jocului în care am condus cu 19-16 (min 38) și până la 20-20 (48), timp în care am ratat 7 atacuri (de cinci ori nici măcar nu am reușit să aruncăm spre poartă).

Finalul reprizei secunde a fost electrizant: Chiricuță a înscris pentru 25-26, apoi Fujita a ratat de pe extremă. Idehn apără la Chiricuță, apoi se dă aiurea forțare la o pătrundere a lui Lavko. Rapid nu izbutește să arunce la poartă, scăpăm pe contraatac și Blohm punctează. Este egal, Rapidul mai are un atac de 7 secunde, aruncă la poartă, Idehn prinde cu două mâini, aruncă spre poarta adversă, înscrie, dar secundele de joc s-au dus.

 

CS Minaur Baia Mare – Rapid București: 26-26 (15-14)

  • Sepsi Arena din Sf. Gheorghe
  • Arbitri: Liviu Gheorghiu – Sebastian Hagiu (Vaslui). Observator FRH: Vasile Pavel (Buzău)
  • Aruncări de la 7m: 6-7 (transformate: 4-5; au ratat: Laslo, Lavko / Bazon, Buceschi). Minute de eliminare: 10-8 (în min;. 49, Polocoșer a primit cartonaș roșu pentru trei eliminări)
  • CS Minaur: Filippa Idehn (11 intervenții, a apărat un 7m), Cristina Enache – Linn Blohm 9/10, Jelena Lavko 6/8 (4 din 7m), Ana Maria Tănasie 3/3, Asuka Fujita 3/4, Jovana Kovacevic 2/7, Eva Kerekes 1/1, Angela Cioca 1/2, Cristina Laslo 1/4, Anca Polocoșer, Andreea Tecar. Antrenor: Claudia Cetățeanu
  • Rapid: Foggea (5 intervenții), Dobre (2 intervenții, a apărat un 7m) – Eliza Buceschi 7/10 (4 din 7m), L. Popa 6/7, Boljevic 3/5, Constantinescu 3/8, Badea 2/3, Chiricuță 2/4, Todor 2/3, Bazon 1/2, Kassoma 0/1, Văcariu 0/1, M. Ilie, C. Lazăr, Craiu, Trifan. Antrenor: Carmen Amariei

Sursa – minaur.ro

Foto – Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu