Share
Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare trece de Gloria Buzău în etapa a 13-a și rămâne pe locul al doilea în clasament

Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare trece de Gloria Buzău în etapa a 13-a și rămâne pe locul al doilea în clasament

A 13-a etapa din Liga Florilor MOL a fost programată pentru zilele de miercuri și de joi, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare. CS Minaur a întâlnit în această rundă pe SCM Gloria Buzău, echipa aflată pe poziția a patra. Băimărencele s-au impus cu 28-21 (13-12), după o repriză a doua foarte bună.

Jocul a fost echilibrat în prima sa parte, cu avantajul oscilând de o parte sau de cealaltă. Oaspetele au început mai bine, au avut 2-4 (7) sau 5-7 (14), pe fondul unui joc destul de inconstant în apărare și fără parade ale portarilor. Egalăm la 7, dar nu putem să facem și următorul pas. Buzău conduce ultima oară 8-9 (19), după care Kovacevic face dublă (un nou joc excelent făcut de sârboaică, secondată cu brio de această dată de colega ei de națională, Lavko). Finalul de primă repriză ne aparține, însă nu ne putem desprinde pentru că am irosit două contraatacuri (Burlachenko și Tănasie), plus un balon scăpat în aut. Totuși, la cabine se intră cu avantaj de un gol pentru Minaur.

Gloria ține de scor în primele 10 minute din partea secundă, până la 16-16, după care o nouă dublă reușite de Kovacevic și un contraatac finalizat de Laslo după scorul al 19-16 (45). Mai apoi, încetul cu încetul adăugăm gol după gol la diferența de scor și ne impunem meritat cu 28-21. În penultimul minut de joc, tânăra Oana Borș a înscris de pe propriul semicerc în poarta goală, iar apoi, Kovacevic a marcat al 10-lea său gol în ultimele secunde. O victorie de moral pentru echipa noastră, dar și una care ne conservă poziția a doua în clasament.

După acest meci, CS Minaur va face deplasarea la Brăila, pentru jocul din prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League (sâmbătă, 27 martie, ora 15.00). Arbitrii acestui joc sunt din Kosovo, Ilir Bytyqi și Syart Kasapi, iar delegat EHF moldoveanul Nicolae Vizitiu. Partida retur va avea loc în Baia Mare, sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 13.00.

CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău: 28-21 (13-12)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare
Arbitri: Anamaria Gociu – Georgiana Doană (București). Observator FRH: Marius Barcan (Craiova)
Aruncări de la 7m: 3-2 (transformate: 3-1; a ratat A. Ilie). Minute de eliminare: 4-4
CS Minaur: Filippa Idehn (6 intervenții), Cristina Enache (4 intervenții) – Jovana Kovacevic 10/13, Jelena Lavko 6/7 (unul din 7m), Linn Blohm 4/4, Andreea Popa 3/3 (2 din 7m), Cristina Laslo 2/4, Anca Polocoșer 1/1, Oana Borș 1/1, Larissa Araujo 1/1, Yaroslava Burlachenko 0/2, Ana Maria Tănasie 0/2, Asuka Fujita 0/2, Sonia Seraficeanu 0/2. Nu au jucat: Karoline de Souza, Andreea Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs, Claudia Cetățeanu
Gloria Buzău: Alina Iordache (8 intervenții), Mădălina Pușcaș – Andreea Rotaru 5/8, Ana Maria Iuganu 5/8, Andreea Ilie 4/9, Marija Petrovic 2/2, Raluca Petruș 2/6, Andela Janjuševic 2/4 (unul din 7m), Alexandra Subțirică 1/2, Ana Maria Simion 0/1, Diana Munteanu, Carmen Stoleru 0/1, Elena Livrinikj 0/2, Andreea Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Sursa – csminaur.ro

Foto deschidere – DirectMM.ro, foto interior – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu