Share
Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare va juca doar în EHF European League. Din păcate, nu a primit wild-card pentru Champions League

Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare va juca doar în EHF European League. Din păcate, nu a primit wild-card pentru Champions League

Veste nefericită pentru CS Minaur Baia Mare. Clubul maramureșean nu va evolua în sezonul viitor în Champions League, asta după ce a primit răspuns negativ la solicitarea de a primi wild-card. În schimb, va evolua în EHF European League.

În prezent, formatul actual al EHF Champions League cuprinde 16 echipe în prima fază, cea a grupelor. Acestea joacă în două grupe de câte opt, fiecare cu fiecare. Locurile unu și doi merg direct în sferturi, în timp ce locurile 3-6 joacă baraj pentru a accede în sferturi. Câștigătoarele merg în Final Four.

La un moment dat, Federația Europeană de Handbal a anunțat numele primelor 10 echipe care vor juca în grupe, direct: RK Podravka Vegeta Koprivnica (Croația), Odense Handbold (Danemarca), Brest Bretagne Handball (Franța), FTC-Rail Cargo Hungaria și Gyori Audi ETO KC (Ungaria), ZRK Buducnost Podgorica (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia – deținătoarea trofeului), CSM București (România), ȚSKA Moscova (Rusia), Borussia Dortmund (Germania).

A existat apoi varianta celebrului wild-card. Alte 10 echipe au solicitat wild-card, printre care și CS Minaur Baia Mare (România), dar numai șase dintre acestea au fost acceptate în grupe, din păcate nu și echipa maramureșeană: Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Rostov-Don (Rusia), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), IK Savehof (Suedia) și Kastamonu Belediyesi Gsk (Turcia). Astfel, celelalte patru solicitante de upgrade, SG BBM Bietigheim (Germania), Storhamar Handball Elite (Norvegia), CS Minaur Baia Mare (România) și DHK Banik Most (Cehia) vor evolua în a doua competiție europeană ca valoare, EHF European League. DHK Banik Most este echipa de rezervă în cazul în care Dortmund nu va plăti suma cu care a fost amendată pentru o neprezentare nejustificată în sezonul trecut din Liga Campionilor, așadar băimărencele vor fi nevoite să se mulțumească cu EHF European League.

În altă ordine de idei, reamintim faptul că în sezonul viitor al competiției interne, Liga Florilor, vor lua startul 14 echipe. Vicecampioanele de la CS Minaur Baia Mare vor evolua împotriva celor de la Măgura Cisnădie, în deplasare, în etapa 1, în 4 septembrie. În etapa 2, în 11 septembrie, va evolua pe teren propriu, împotriva echipei Dunărea Brăila. Apoi, va înfrunta în etapa 3, CSM Slatina, în deplasare, în etapa 4 Dacia Mioveni acasă, în etapa 5 HC Zalău în deplasare, în etapa 6 SCM Craiova în deplasare, în etapa 7 CSU Știința București acasă, în etapa 8 Gloria Bistrița în deplasare, în etapa 9 Rapid București acasă, în etapa 10 SCM Râmnicu Vâlcea în deplasare, în etapa 11 CSM Deva acasă, în etapa 12 Gloria Buzău în deplasare și în etapa 13 CSM București acasă. În ceea ce privește Cupa României, ediția 2020-2021, aceasta a fost amânată pentru finalul lunii august. Ca atare, în urma tragerii la sorți, va înfrunta în optimi CSM Slatina, iar dacă va trece de CSM Slatina, va întâlni în sferturi pe Rapid București. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu