Share
Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare, în careul de ași al EHF European League. Vezi cine sunt celelalte echipe

Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare, în careul de ași al EHF European League. Vezi cine sunt celelalte echipe

CS Minaur Baia Mare (România), Siofok KC (Ungaria), Herning-Ikast Handbold (Danemarca) și Nantes Atlantique Handball (Franța) sunt cele patru echipe calificate în Final Four-ul EHF European League, competiția feminină.

CS Minaur Baia Mare a trecut de Dunărea Brăila (31-24 și 27-25), în timp ce Siofok a devansat Astrakhanochka din Rusia (32-26 și 29-28), Herning-Ikast pe Lada Togliatti din Rusia (31-29 și 28-25) și Nantes pe Zvezda Zvenigorod tot din Rusia (33-29 și 30-28).

Iată și declarațiile de la finalul returului dintre CS Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila! Neven Hrupec: “Vreau să felicit echipa din Baia Mare și pe dl Buceschi pentru calificarea în Final Four. Despre meci vă pot spune că am jucat mai bine decât în primul meci. Noi am jucat puțin diferit în partea a doua a meciului și aș fi fost fericit dacă această partidă s-ar fi terminat la egalitate. Ne-au lipsit două jucătoare foarte importante pentru noi, respectiv Elena Dache și Jovana Sazdovska, la fel cum ne-a lipsit și Bianca Tiron. Per ansamblul celor două partide, Baia Mare a meritat calificarea și îi urez succes în Final Four. Va fi frumos acolo, dar și dificil. Mereu este foarte dificil să câștigi un trofeu, dar aș fi fericit să câștige Baia Mare”. Gabriella Bucur: “Vreau să vă felicit pentru meci și pot spune că sunt mândră de echipa mea, pentru că am jucat mai bine decât acasă. A fost bine la întoarcerea în Baia Mare, un fel de a doua casă pentru mine. A fost important pentru noi să revenim un pic, cu sufletul, cu moralul, după meciul din tur. N-a mers atunci cum am vrut noi. Am venit să câștigăm, am jucat mult mai bine, dar n-a ieșit. |mi doresc din tot sufletul ca Baia Mare să câștige trofeul. O să le susținem și noi de la televizor.”

Andreea Popa: “Am început foarte greu, cu multe ratări și nici nu ne-am sincronizat prea bine în apărare, însă mă bucur că pe final am reușit să întoarcem scorul și să câștigăm și al doilea meci. A fost obiectivul nostru înaintea începerii competiției și zic că avem toate posibilitățile să câștigăm cupa.”. Costică Buceschi: “Mulțumim pentru felicitări și pentru susținere, cum felicitări se cuvin și adversarelor. Am avut un meci mult mai greu și am știut asta. Brăila a venit să-și joace șansa până la capăt și asta este foarte bine. A fost un meci foarte fizic, cu multe greșeli de o parte și de alta, dar una peste alta este bine că am câștigat și avem un moral bun pentru ceea ce urmează în cupele europene și în campionat. Acum ne gândim la meciul de miercuri cu Galați, iar după pauza dedicată echipelor naționale, cu calificări la Mondiale, urmează o perioadă foarte intensă, cu multe meciuri de campionat și cu turneul Final 4, competiție la care vom merge să ne batem pentru trofeu. Se aude că Ikast este singura echipă care își dorește să organizeze Final 4. Sunt costuri foarte mari și în condițiile în care nu sunt nici spectatori e greu să facă față rigorilor financiare impuse. Mai mult ca sigur se va juca în sistem Final 4, pentru că e nevoie de un singur weekend liber. Programul este foarte aglomerat, iar la noi, în România e și mai aglomerat, pentru că noi nu am terminat încă turul. Acum suntem fericiți că am trecut neînvinși prin această dublă.”

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu