Share
Handbal feminin. Adi Vasile este noul selecționer al naționalei României

Handbal feminin. Adi Vasile este noul selecționer al naționalei României

Adi Vasile, actual antrenor la CSM București, a devenit azi noul selecționer al naționalei feminine de handbal, locul 12 la Campionatul European de luna trecută, găzduit de Danemarca.

După ce contractul lui Bogdan Burcea a expirat la finalul anului trecut, șefii Federației Române de Handbal au căutat soluții pentru a asigura un înlocuitor pe banca tehnică pentru experimentatul tehnician, mai ales că în acest an are loc turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După mai multe discuții, Adi Vasile a preluat banca naționalei, potrivit ProSport.

38 de ani are Adi Vasile.
Adi Vasile a jucat 10 ani la Steaua (2001-2011) pe postul de extremă stânga.

Fost secund al naționalei Muntenegrului și actual antrenor la CSM București, Adi Vasile a devenit noul selecționer al naționalei feminine da handbal

Alexandru Dedu și colegii săi au avut mai multe variante, dar în final au decis ca tânărul antrenor al „Tigroaicelor” să conducă și reprezentativa tricoloră, formație care a avut o evoluție sub așteptări la Europeanul în care nu a izbutit să pătrundă în semifinalele turneului.

Bucureșteanul i-a fost secund lui Per Johansson la prima reprezentativă a Muntenegrului până cu 10 zile înaintea startului Campionatului European din Danemarca, moment în care forul muntenegrean a decis înlocuirea tandemului suedezo-român cu duo-ul Dragan Adzic – Bojana Popovici.

România, la turneul preolimpic alături de Muntenegru, Norvegia și Thailanda
În luna martie, România se luptă cu Muntenegru, Norvegia și Thailanda la turneul preolimpic de handbal feminin. Doar două naționale se pot califica la Tokyo.

19-21 martie e perioada în care se va desfășura, la Podogorica (Muntenegru), turneul preolimpic pentru JO 2020.

Competiția trebuia să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus

„Este enorm de greu să ajungi la JO, iar noi avem această şansă. Îmi doresc ca echipa naţională să performeze”, spunea Cristina Neagu, la finale Campionatului European din Danemarca.

„În 2021 principalul obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, calificare care se va juca în primăvară. Ăsta este principalul obiectiv, al doilea obiectiv major este ca toate competiţiile noastre să se termine cu bine pe teren şi de preferat în timp util”, spunea luna trecută Alexandru Dedu, într-un interviu pentru Agerpres.

Sursa – digisport.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu