Share
Handbal feminin, Turneul preolimpic. Victorie amară a României! Am câștigat, dar nu mergem la Tokyo

Handbal feminin, Turneul preolimpic. Victorie amară a României! Am câștigat, dar nu mergem la Tokyo

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica.

Tricolorele nu au reuşit să se ridice la nivelul mizei jocului şi, deşi au obţinut victoria, au ratat obiectivul.

România trebuia să obţină o victorie la o diferenţă de minimum cinci goluri, dar a avut un avans de maximum două goluri pe tabelă, cu excepţia finalului. Jucătoarele antrenate de Adrian Vasile, fost secund al naţionalei Muntenegrului, au avut de mai multe ori şansa desprinderii, dar au fost neinspirate în momentele cheie, multe dintre ele în superioritate. România a ratat şi patru aruncări de la 7 metri, trei prin Cristina Neagu şi una prin Eliza Buceschi, iar acest fapt a cântărit enorm în economia partidei.

Naţionala României nu a reuşit un joc prea bun nici în apărare, inclusiv la nivel portarilor, nici în atac, fază în care de multe ori echipa a fost în criză de soluţii.

Deşi România a controlat jocul în cea mai mare parte a primei reprize, la pauză scorul a fost egal, 15-15. Tricolorele au condus cu 4-2 (min. 5), 5-3 (6), 8-6 (17) şi 13-11 (24), dar nu a profitat de momentul cartonaşului roşu primit de Pletikosic (lovirea Laurei Pristăviţa în faţă), primind trei goluri consecutive în ciuda superiorităţii numerice.

În repriza secundă, România a avut 19-17 (36) şi aruncare de la 7 metri, dar am irosit o nouă şansă, apoi Pintea a fost descalificată pentru lovirea unei adversare (Itana Grbic), iar echipa noastră a ratat două aruncări consecutive de la 7 metri. În min. 46 aveam 21-20, dar am încasat trei goluri la rând, în ciuda faptului că Vukcevic a fost descalificată pentru a treia eliminare, scorul devenind 23-21 pentru gazde. Echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen, care a făcut performanţă cu CSM Bucureşti (a câştigat Liga Campionilor în 2016), s-a relaxat pe final, conştientă că este ca şi calificată, a primit patru goluri la rând de al 25-24 la 25-28, dar România nu a mai avut timp să facă diferenţa de cinci, care ar fi calificat, totuşi, ambele echipe.

Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru România, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 3, Sonia Seraficeanu 3, Laura Moisă 2, Cristina Florica 1. Denisa Dedu a apărat 4 şuturi, iar Yuliya Dumanska 5.

Pentru Muntenegru au înscris Djurdjina Jaukovic 9 goluri, Jovanka Radicevic 4, Itana Grbic 4, Majda Mehmedovic 3, Ema Ramusovic 2, Bobana Klikovac 1, Andrea Klikovac 1, Katarina Dzaferovic 1.

Portarul Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila) a apărat nu mai puţin de 14 mingi, având un procentaj de 35%.

Au arbitrat spaniolii Ignacio Garcia şi Andreau Marin.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa – agerpres.ro

Foto – IHF


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu