Share
Galerii înfrățite și atmosferă de vacanță la Trofeul Minaur

Galerii înfrățite și atmosferă de vacanță la Trofeul Minaur

Prima zi a Trofeului Minaur la handbal feminin a programat 4 meciuri. Primele două s-au jucat dimineață, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, cu o audiență remarcabilă ținând cont de ora neobișnuită a desfășurării. Celelalte două au avut loc  în sala de sport a Școlii Gimnaziale Vasile Alecsandri (Școala 5).

CS Minaur Baia Mare – ASC Corona 2010 Brașov: 32-36 (19-19)

Prima confruntare a zilei era și cea mai dificilă pentru fetele noastre, brașovencele fiind cele mai bine clasate actualmente în Liga Florilor (locul 5), dintre participantele la turneu. Avându-l pe bancă, pe post de antrenor, pe directorul tehnic Ioan Băban, băimărencele au făcut o repriză curajoasă, dând o replică neașteptată trupei lui Costică Buceschi. Cu Yulia Poradnyk (7 goluri) în mare formă – atât la coordonare, cât și la finalizare -, secondată de Yulia Zaremba (5 goluri) și Oana Bondar (5 goluri), Minaur a încheiat prima repriză la egalitate, ajutată și de evoluția bună a portarului Cristina Enache. În a doua parte băimărencele au ținut aproape și chiar au condus pe alocuri până în minutul 53, când colonia băimăreană de la Brașov, condusă din teren de Eliza Buceschi, a marcat de 5 ori consecutiv și s-a desprins decisiv, câștigând în final cu 36-32. Din păcate, Mariana Mykytei s-a accidentat destul de grav la genunchi spre finalul meciului.

CSM Bistrița – U Cluj: 30-39 (17-21)

Judecând după pozițiile din clasament, 6 versus 13, putem spune că fetele lui Alin Bondar au furnizat surpriza zilei. Mai ales că banca handbalistelor din Cluj e una foarte scurtă, tehnicianul universitarelor având la dispoziție doar 10 jucătoare pentru acest turneu. Diferența de scor și maniera în care elevele lui Horațiu Pașca au pierdut acest meci ar puteaconstitui motiv de îngrijorare, chiar dacă a fost doar un meci amical.

 ACS Corona 2010 Brașov – CSM Bistrița: 31-23 (15-13)

Vecine în clasament, cele două echipe promiteau un meci disputat. Din păcate, bistrițencele par să fi venit în vacanță în Baia Mare, Horațiu Pașca nereușind să le motiveze suficient pentru a arăta că locul 6 în Liga Florilor nu este unul de conjunctură.

 CS Minaur Baia Mare – U Cluj: 36-34 (17-16)

Duel în familie între Oana Bondar, din teren, pentru Minaur, și soțul ei, Alin Bondar, de pe bancă, pentru U Cluj. Cu 10 goluri marcate în poarta clujencelor, Oana a câștigat detașat confruntarea. Ei i s-au alăturat Andreea Lipară (7 goluri) și Yulia Zaremba (6 goluri), dar și fosta universitară Corina Biriș (5 goluri), pentru o victorie mai clară decât o arată scorul. Minaur a condus tot meciul, luând din start un avans considerabil (7-0, min. 7), pe care l-a menținut permanent până spre final, când clujencele s-au apropiat la două goluri, marcând spectaculos din două aeriene.

De remarcat prezența în tribune a galeriei de la Bistrița, care are o relație de prietenie cu cea băimăreană, alături de care au susținut împreună cele două echipe favorite.

 

Ultimele meciuri ale turneului se desfășoară vineri dimineța: orele 10.00 – ACS Corona 2010 Brașov- U Cluj; 12.00 – CS Minaur Baia Mare – CSM Bistrița.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu