Share
Galeria băimăreană a susținut handbalistele de la Minaur la derby-ul zonal de la Zalău

Galeria băimăreană a susținut handbalistele de la Minaur la derby-ul zonal de la Zalău

Derby al orgoliilor, duminică seara în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău. Înfruntările handbalistice dintre Baia Mare și Zalău au avut de fiecare dată o componentă pasională. Zeci de suporteri băimăreni au făcut și ei deplasarea pentru a susține pe fetele de la Minaur.

HC Zalău – CS Minaur Baia Mare: 33-28 (17-13)

Vecine de clasament, nici una din cele două echipe nu mai aveau vreo miză. Cu toate acestea, a fost un joc disputat, cu implicare totală, atât în teren, cât și în tribune, din primul până în ultimul minut. Minaur a deschis scorul abia în minutul 3, după ce Roxana Szolosi (despre care se spune că e ca și transferată la Baia Mare) a ratat o aruncare de la 7 metri. S-a mers cap la cap până în minutul 14, când la 7-7, o dublă realizată de Lisewska le-a adus pe oaspete în avantaj (7-9). Dar numai pentru puțin, zălăuancele egalând imediat. În ultimele 5 minute ale reprizei echilibrul se rupe în favoarea elevelor lui Gheorghe Tadici, de la 12-12, scorul ajungând la 17-13.

Minaur marchează prima în debutul reprizei secunde, dar Zalăul se desprinde la 21-15. Nu profităm de cele aproape 4 minute de superioritate. Mai mult, băimărencele Prykop și Nichitean din tabăra lui Tadici ne taxează și ele de la 7 metri și scorul se face 24-17 (min. 41). Minaur reduce apoi puțin, cu 8 minute înainte de final (28-24), dar Zalăul primește pe bandă aruncări de la 7 metri cadou și păstrează avantajul confortabil până la final. Minaur a fost penalizată cu 12 aruncări de la 7 metri, din care 10 transformate, în timp ce de partea noastră s-a fluierat o singură penalitate.

Minaur coboară pe locul 10 după această înfrângere, însă nu mai poate fi depășită, reușind deci să evite retrogradarea. După ce în debutul campionatului s-a aflat de mai multe ori pe podiumul clasamentului intermediar, băimărencele vor înfrunta acasă, în ultima etapă pe Ungureanu & Co, un meci Baia Mare vs București, care în urmă cu 3 ani era cap de afiș.

CS Minaur Baia Mare. Enache, Medvedova, Nastasă – Shteriova 8, Lisewsak 5, Seraficeanu 5, Burlachenko 3, Bondar 2, Polocoșer 2, Popescu 2, Orșivschi 1, Cîrstea, Lipară, Tecar, Taiva. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu