Share
Fotbaliștii maramureșeni revin pe primele două locuri ale clasamentului seriei

Fotbaliștii maramureșeni revin pe primele două locuri ale clasamentului seriei

După ce vineri AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a remizat 0-0, la Târgu Mureș, ambele echipe maramureșene din Liga a 3-a, seria 5 avea șansa să urce pe primul loc în clasament.

Minerul Baia Mare – CS Sănătatea SP Cluj Napoca: 2-1 (2-0)

Meci considerat derby al etapei, între ocupantele locurilor 3 și 4. Fapt reflectat în teren, unde clujenii i-au ținut pe băimăreni departe de poartă, prima mare ocazie a meciului aparținându-le prin Andrei Ceaca, cu un șut în bară de la 16 metri (min. 11). Primul gol a fost înscris de Mihai Roșca din penalty, obținut de Boje, care a fost împins din spate, în situație iminentă de gol: 1-0. În minutul 20 clujeanul Cristian Paul execută perfect sub bară o lovitură liberă de la 18 metri. Gudea scoate miraculos, mingea se prelinge prin fața porții și Dan Roman nu reușește să trimită în poarta goală. Eroul finalului de repriză e Cătălin Tutuța, care primește în flancul stâng o pasă lobată de la Duruș, accelereză foarte bine, pătrunde în careu, de unde îl execută pe portarul advers cu un șut plasat la colțul scurt (2-0).

Repriza secundă înseamnă pentru Minerul o luptă surdă pentru păstrarea avantajului și goana disperată după egalare din partea clujenilor. Ambele echipe au ocazii clare de a marca. Feraru în minutul 77 șutează din poziție unu la unu, însă șutul e parat de portar. Peste doar un minut Ceaca șutează de la 20 de metri lateral stânga, Gudea fiind din nou la post, respingând în bară. Golul de onoare pică în minutele de prelungire, după o aglomerare în careul băimărean, fructificată de Adrian Lupu. Minerul urcă pe doi și rămâne singura echipă neînvinsă din serie (imaginea este de la această partidă).

ACS Fotbal Comuna Recea – CS Gaz Metan Mediaş 2:  3-0 (3-0)

La Recea lucrurile au fost ceva mai clare, oaspeții venind de pe penultimul loc al clasamentului. Recea a rezolvat partida încă din prima repriză. Daniel Mih (min. 15), Sergiu Ciocan (min. 26) și Viorel Chinde (min. 35) au marcat ceea ce părea a fi primele goluri ale partidei. Nu a fost să fie, găzarii închizând conducta maramureșenilor în repriza a doua, când chiar și fazele de poartă au fost mai rare. Chiar și așa Recea urcă pe primul loc datorită golaverajului mai bun.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu