Share
Fotbalistele de la ”Independența” nu mai au grija retrogradării

Fotbalistele de la ”Independența” nu mai au grija retrogradării

Fotbalul feminin de primă ligă se reia în 10 martie, dar băimărencele de la Independența deja se pregătesc intens. Reunirea lotului a avut loc în 14 ianuarie, fotbalistele având programat zilnic câte un antrenament și meciuri școală în compania unor echipe precum U Olimpia Cluj Napoca și Fortuna Becicherecu Mic. Urmează și alte amicale cu Olimpia Gherla și revanșa cu U Olimpia Cluj Napoca, dar și două meciuri în Ungaria, în compania echipelor din Nyiregyhaza și Debrecen.

În urma ultimelor decizii ale Federației Române de Fotbal, sezonul 2019-2020 va avea la start în prima ligă 12 echipe, față de 10 anul acesta (din care una s-a retras). Astfel, în sezonul actual nu va retrograda nici o echipă, urmând să promoveze câștigătoarele celor două serii ale diviziei secunde și o a treia echipă stabilită în urma unui baraj la care vor participa ocupantele locurilor secunde.

În consecință pentru Independența Baia Mare nu există presiune din acest punct de vedere. Cu toate acestea, conducerea clubului a stabilit ca obiectiv ocuparea unuia din locurile 4-6, momentan domnițele fiind pe locul 7, la 3 puncte de ocupanta locului 6.

Noutățile din lot constă în revenirea portarului Alexandra Ionescu (care fusese împrumutată) și fundașul Gabriela Tițu, adusă de la U Olimpia Cluj II, o jucătoare de perspectivă de doar 15 ani. Au decis să se retragă din fotbal Adelina Fedor și Florica Suciu, ultima urmând să devină mămică.

Pentru primul meci al returului Independența se va deplasa la Heniu Prundu Bârgăului, echipă aflată pe locul 5, cu 13 puncte. Primul meci oficial al anului pe teren propriu va fi disputat  în 17 martie. în compania fotbalistelor de la Asociația „Fotbal Club Fair-Play.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu