Share
Fotbalistele de la Independența Baia Mare au antrenor de națională și buget de Liga a 5-a

Fotbalistele de la Independența Baia Mare au antrenor de națională și buget de Liga a 5-a

Debutul campionatului de fotbal feminin a prins  cam în ofsaid clubul AS Independența Baia Mare, care se confruntă din start cu un deficit bugetar, din cauza căruia lotul nu a putut fi consolidat. Raportat la susținerea financiară a altor cluburi din prima ligă a fotbalului feminine, se estimează că  – dacă nu se îmbunătățesc parametrii financiari – clubul este sortit retrogradării.

Startul a fost grevat și de o serie de accidentări din perioada de pregătire, piese de bază precum Krisztina Szoke-Nagy, Denisa Predoi, Laura Desmerean, Alexandra Buftea și Ioana Borodi fiind incerte pentru primele meciuri din campionat.

Heniu Prundu Bârgăului – Independența Baia Mare:  2-0 (1-0)

Pentru echipa băimăreană, primul meci din campionat a avut loc duminică, în deplasare la Heniu Prundu Bârgăului, medaliata cu bronz a sezonului trecut. În ciuda problemelor cu care se confruntă, antrenorul băimărencelor, Liviu Ivasiuc – recent numit în staful tehnic al naționalei U19 – a reușit să alcătuiască un lot decent, cu multe junioare, care au făcut un joc curajos. Gazdele au înscris câte un gol în fiecare repriză prin Diana Grecu (min. 13) și Daria Răileanu (min. 69).

Etapa viitoare „domnițele râului” primesc vizita medaliatelor cu argint, fotbalistele de la Fortuna Becicherecu Mic, care au ca obiectiv clasarea pe podium. Primul meci al sezonului în fața propriilor suporteri are loc duminică, 1 septembrie, pe Stadionul Săsar, de la ora 11.00.

De menționat că, spre deosebire de sezonul anterior, anul acesta s-au aliniat la startul Ligii 1 feminine 12 echipe, în loc de 9, ceea ce va face competiția mai disputată, dar și mai costisitoare pentru cluburile participante.

Rafael HEKMAN

Foto facebook AS Independența Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu