Share
Fotbal, Liga 3. Una caldă, una rece! CS Minaur Baia Mare câștigă acasă cu Bistrița, Progresul Șomcuta Mare pierde la Dej

Fotbal, Liga 3. Una caldă, una rece! CS Minaur Baia Mare câștigă acasă cu Bistrița, Progresul Șomcuta Mare pierde la Dej

Una caldă, una rece pentru reprezentantele Maramureșului în Liga 3, Seria 10. În timp ce CS Minaur Baia Mare s-a impus pe teren propriu în fața Gloriei Bistrița, Progresul Șomcuta Mare a fost devansată în deplasare de Someșul Dej.

*CS MINAUR BAIA MARE – GLORIA BISTRIȚA: 2-1 (1-0)

Două etape fără joc pentru Minaur și o revenire cu victorie. Băimărenii s-au impus cu 2-1 în fața Gloriei Bistrița, reușind astfel a cincea victorie din cinci meciuri disputate. Acum a fost mult mai greu, pentru că băieții antrenați de Dorin Toma au venit și după mai multe zile fără antrenamente comune, fiind în izolare. Mai mult, Minaur a trebuit să se descurce și cu un om mai puțin pe teren după eliminarea lui Gudea din min. 27.

A fost un joc viu disputat, cu faze de poartă și goluri, în care tinerii jucători de la Minaur au făcut față experimentaților din lotul bistrițean, Albuț, Nalați, Stoianof sau Curtuiuș, oameni cu destule meciuri în prima ligă. Băimărenii au avut o primă ocazie de gol prin Serediuc, dar acesta nu l-a putut învinge pe Albuț din careul mic. Apoi, a venit eliminarea lui Gudea, care a făcut henț în afara careului, undeva la 17m de poartă, în situație de gol.  În locul lui Gudea a intrat Fila, la debutul său la Minaur. Nalați a executat lovitura liberă, balonul a fost respins în corner, apoi din lovitura de colț ce a urmat, oaspeții au trimis balonul în bară.

Minaur deschide scorul în min. 38, când centrarea lui Donca a fost reluată cu capul în plasă, din 7m, de Răzvan Lupu. Nici nu a început bine a doua repriză și Donca a înscrie cu un șut frumos de la 25 m de poartă: 2-0. Oaspeții reduc din diferență în min. 52, după o lovitură liberă bătută bine de Nalați, iar Curtuiuș a reluat în plasă: 2-1. Ambele echipe s-au străduit să scoată mai mult din acest meci, încheiat până la urmă cu 2-1 în favoarea gazdelor. Miercuri, echipa noastră va juca la SCM Zalău, lidera de acum a seriei, meciul fiind unul restant din etapa a 5-a.

  • Au marcat Răzvan Lupu (38), Mircea Donca (46) / Marius Curtuiuș (52)
  • Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe) – Viorel Pînzaru (Brașov), Zsolt Biro (Belin – Covasna). Obs. Iulian Szekely (Cluj-Napoca), Ioan Papp (Carei)
  • CS Minaur: Alex Gudea – Ciprian Duruș, Andrei Tînc, Răzvan Lupu, Krisztian Szekely, Vasile Pop, Mircea Donca, Mark Parnău, Bogdan Minteuan, Paul Nistor, Sebastian Serediuc
  • Rezerve: Karoly Fila – Jean Prunescu, Valer Giurgiu, Ionuț Măhălean, Paul Cristian, Andrei Zete, Cosmin Berindea, Daniel Groza, Andrei Ofrim
  • Antrenori: Dorin Toma, Paul Ungureanu, Vasile Șleam
  • Gloria Bistrița: Călin Albuț – Claudiu Meșter, Vlăduț Patca, Paul Potra, Raul Runcan, Sandu Bococi, Alexandru Georgiță, Adrian Nalați, Alexander Trifan, Ovidiu Stoianof, Marius Curtuiuș
  • Rezerve: Sergiu Mureșan, Rareș Bălan, Raul Suciu, Petruț Chirlejan, David Kofi Allasan, Ștefan Enescu, Răzvan Sulici, Rareș Petruț Pop, Cristian Mihali
  • Antrenori: Dănuț Matei, Dorel Zegrean

Sursa – minaur.ro

*SOMEȘUL DEJ – PROGRESUL ȘOMCUTA MARE 2-0 (0-0)

Echipa de fotbal Someșul Dej a învins cu 2-0, pe teren propriu, formația Progresul Șomcuta Mare, la capătul unui joc controlat în totalitate de gazde.

Partida dintre Someșul Dej și Progresul Șomcuta Mare – care s-a disputat în această după-amiază, cu începere de la ora 15, pe terenul din localitatea Vad – a contat pentru a șaptea etapă a seriei a X-a din Liga a III-a. Înaintea acestei confruntări, elevii lui Alpar Meszaros ocupau locul 7 în clasament, cu 6 puncte acumulate, în timp ce oaspeții se situau pe a noua poziție, cu 5 puncte strânse până acum.

Prima ocazie de gol le-a aparținut dejenilor. În minutul 3, Valea a executat o lovitură liberă, de la 18 metri și Lovasz a reținut. Cinci minute mai târziu, Brumă a trecut de un adversar și a pasat în fața porții pentru Buga, dar acesta nu a reușit să trimită balonul în plasă, deși se afla în poziție ideală. De cealaltă parte, Tutuța a șutat peste buturile lui Szekely. La fel a făcut-o apoi și Sebi Rus.

În minutul 28, Toma a executat o lovitură liberă în brațele goalkeeper-ului Lovascz. La faza următoare, Balmoș a lovit transversala. Ultima ocazie a primei reprize a fost semnată de Buga: șut în forță, pe centrul porții.

Dejenii au deschis scorul în minutul 52: Maxin a primit o pasă excelentă de pe partea stângă și a înscris în plasa laterală. Câteva minute mai târziu, Sergiu Costin a bătut o lovitură liberă în zid, iar apoi Butta a trimis pe lângă poarta oaspeților.

La jumătatea reprizei secunde, Plăian a executat un corner de pe stânga, Toma a pus capul, dar a ratat ținta. Nu a fost mai norocos nici Colța, câteva secunde mai târziu. În minutul 80, Bușică a pătruns în careul dejean și a avut o șansă mare de a egala, însă Szekely și-a salvat echipa. Cu două minute înainte de finalul jocului, Revesz a lovit cu cotul și a văzut cartonașul roșu, fiind eliminat de pe teren. Dobrea a marcat din lovitura liberă (video, mai jos) rezultată din fault și a stabilit scorul final, 2-0. De menționat că în prelungirile jocului Bușica a lovit transversala.

Someșul Dej: 27. Szekely, 77. Valea, 16. Costin, 3. Toma, 96. Plăian, 26. Butta, 45. Buga, 17. Rus, 10. Colța, 14. Maxin, 9. Brumă. Rezerve: 1. Negrea, 6. Șandor, 7. Dobrea, 22. Miholca, 24. Nuțu, 94. Trif, 99. Popa, 19. Cifor, 80. Hannei. Antrenor: Alpar Meszaros.

Progresul Șomcuta Mare: 23. Lovasz, 77. Bud, 3. Pașca, 27. Tutuța, 5. Lazăr, 22. David, 19. Negreanu, 6. Lazăr, 89. Balmoș, 10. Bușică, 14. Ilieș. Rezerve: 44. Roșiianu, 4. Revesz, 18. Pop, 99. Pohl, 11. Răduneață, 9. Bârle, 98. Coromoș. Antrenor: Bogdan Vasile.

Sursa – dej24.ro

Etapa 7

  • CAO Oradea – CSC Sânmartin: 1-0
  • Someșul Dej – Progresul Șomcuta Mare: 2-0
  • SCM Zalău – Sportul Șimleu Silvaniei: 4-2
  • CS Minaur Baia Mare – Gloria Bistrița: 2-1
  • Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare a fost amânat

Clasament

  1. SCM Zalău – 16p (16-5) – 6
  2. Minaur Baia Mare – 15p (16-4) – 5
  3. Sportul Șimleu – 11p (13-16) – 7
  4. Someșul Dej – 9p (10-11) – 7
  5. CAO Oradea – 8p (10-11) – 6
  6. CSC Sânmartin – 8p (6-7) – 6
  7. Gloria Bistrița – 8p (11-15) – 7
  8. CSM Satu Mare – 6p (9-7) – 5
  9. Progresul Șomcuta – 5p (9-15) – 7
  10. Luc. Oradea – 1p (4-14) – 6

Etapa a 8-a (sâmbătă, 31 octombrie): CSC Sânmartin – Gloria Bistrița; Sportul Șimleu – CS Minaur; CSM Satu Mare – SCM Zalău; Progresul Șomcuta Mare – Luceafărul Oradea; CAO Oradea – Someșul Dej.

Măcar teoretic, pe 28 octombrie sunt programate restanțele: SCM Zalău – CS Minaur și CAO Oradea – CSM Satu Mare.

Sursa – minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu