Share
Fotbal, Liga 2 și 3, sinteză. Recea pierde cu Ripensia, în deplasare. Baia Mare învinge Sânmartin, Șomcuta demolată de CAO Oradea

Fotbal, Liga 2 și 3, sinteză. Recea pierde cu Ripensia, în deplasare. Baia Mare învinge Sânmartin, Șomcuta demolată de CAO Oradea

O victorie și două înfrângeri este bilanțul reprezentantelor Maramureșului în Ligile 2 și 3. ACSF Comuna Recea a pierdut în deplasare cu Ripensia Timișoara și își complică situația în lupta pentru evitarea retrogradării. CS Minaur Baia Mare a învins clar CSC Sânmartin, în timp ce Progresul Șomcuta Mare a pierdut la scor în confruntarea cu CAO Oradea.

Ripensia Timișoara – ACSF Comuna Recea 2-1 (1-1)

Fotbal Comuna Recea a început entuziasmant play-out-ului Ligii 2, cu 5-0 pe teren propriu cu Pandurii. În deplasare însă, maramureșenii nu mai sunt atât de viteji. Astăzi, în etapa a 2-a a Grupei A a play-out-ului, au pierdut cu 2-1 pe terenul Ripensiei.

Și la acest meci a lipsit antrenorul Florin Fabian, aflat în continuare în izolare, iar de pe bancă echipa a fost condusă de Daniel Ardelean, trecut antrenor secund.

Daniel Ardelean, antrenor secund Recea: ”Ambele echipe merită să rămână și la anul în Liga 2”
Acum, Ripensia și Recea sunt la egalitate de puncte, fiecare cu câte 26 de puncte, și sunt pe locurile 5, respectiv 4. Golaverajul e mult superior pentru maramureșeni, dar, la final, în caz de egalitate, va conta meciul direct, deoarece nu se va juca retur în play-out.

De aceea, jocul de la Timișoara a fost foarte important, iar Ripensia e avantajată dublu după el, pe lângă cele trei puncte.

”A fost un meci de luptă între două, zic eu, foarte bune, care și-au apărat corect șansele. Și care cred eu că merită să rămână și la anul în Liga 2. Felicităm gazdele, Ripensia. Baftă mai departe. Mergem să jucăm în continuare. În ceea ce ne privește pe noi, avem câteva meciuri pe care le vom trata foarte serios. Vom merge înainte”, a declarat Daniel Ardelean.

Cel care a dat indicații la meci spune că Recea are nevoie de Florin Fabian cât mai repede pe bancă.

”Se joacă. Orice meci este foarte important. În ceea ce ne privește pe noi, se vede că ne lipsește antrenorul principal. Pe care îl așteptăm alături de noi. Știu că lucurile se vor schimba. Băieții vor lupta în continuare cum au luptat și până acum. Fiecare meci se va juca în continuare și vom face tot posibilul să rămânem în Liga 1”, a mai spus Ardelean.

În meciul de la Timișoara, de pe arena Electrica, Recea a deschis scorul în minutul 16, prin Marius Coman. Ripensia a întors însă rezultatul, câștigând cu 2-1 după reușitele lui Denis Golda (23) și Andrei Macrițchii (58).

Fotbal Comuna Recea în meciul cu Ripensia: 39.Răilean – 20.B. Mendoza, 5.Oiță, 4.Burdeț, 7.R. Ispas (Balha 78’) – 17.Văsălie (Bura 55’), 6.Akhmatov (Brata 65’), 14.Micaș (cpt.), 25.Fica – 11.Mărieș (Batin 78’) – 9.M. Coman. Rezerve neutilizate: Bota – Chinde, Szecui, M. Urs, Potcoavă.

După acest rezultat, Fotbal Comuna Recea e pe locul 4 în Grupa A de play-out de Liga 2, cu 26 de puncte, la egalitate cu Ripensia (locul 5), fiindcă timișorenii au golaveraj mai slab. La final de sezon se ia ca și criteriu de departajare rezultatul direct.

Locul 5 duce la barajul de menținere în Liga 2.

Sub ele, în acest moment, în clasament, sunt CSM Slatina (18 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (13) puncte. Gorjenii au retrogradat matematic în această etapă, după eșecul de pe teren propriu, 2-3, chiar cu Slatina.

În etapa următoare, a 3-a, intermediară, Recea joacă miercuri, 14 aprilie, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Metaloglobus București (locul 1, 33 de puncte).

Sursa – liga2.prosport.ro

Celelalte rezultate din Grupa A:
Metaloglobus București – Farul Constanța 1-0 (0-0);
Pandurii Târgu Jiu – CSM Slatina 2-3 (1-2);
Universitatea Cluj-Napoca a stat.

Clasament:
1. Metaloglobus București 33p
2. Farul Constanța 33p
3. Universitatea Cluj 32p
4. ACSF Recea 26p
5. Ripensia Timișoara 26p
6. CSM Slatina 18p
7. Pandurii Târgu Jiu 13p.

CS Minaur Baia Mare – CSC Sânmartin: 4-1 (2-0)

Trei etape au mai rămas de disputat în Liga 3, seria 10 și Minaur își menține poziția de lideră în clasament, cu două puncte mai mult decât Zalău și cinci mai multe decât CAO Oradea. Două victorii i-ar asigura echipei noastre participarea în primul baraj de promovare, dar suntem convinși că trupa pregătită de Vasile Miriuță își dorește să termine întrecerea pe primul loc și să promoveze în Liga 2.

Minaur mai are de jucat cu Sânmartin (sâmbătă), la Bistrița (17 aprilie), acasă cu Simleu Silvaniei (24 aprilie) și la Satu Mare (30 aprilie). Sezonul 2020-2021 de Liga a 3-a a adus un nou format, cu 10 serii a câte 10 echipe fiecare. Primele două clasate din fiecare serie vor disputa un baraj în dublă manșă. În cazul nostru: locul 1 seria 9 cu locul 2 seria 10 și locul 2 seria 9 cu locul 1 seria 10. Mai apoi, învingătoarele celor două jocuri se vor duela între ele, tot în dublă manșă, iar echipa care va fi mani bună va promova în Liga 2.

ultimele clasate din Liga 3 sunt și mai relaxate acum, aflându-se, foarte probabil, într-un campionat din care nu se retrograda nici în acest sezon. Ori vor fi puține echipe care vor pica.

Înainte de startul actualului sezon s-a luat decizia că ultimele două clasate din fiecare serie (ocupantele locurilor 9 și 10 din cele 10 serii), împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament, vor retrograda direct. Acum, după ultimele schimbări, nu vor mai retrograda.

Jocul cu Sânmartin a fost dominat destul de clar de echipa noastră, cel puțin până la 4-0, oaspeții ieșit la joc pe final, reușind și golul de onoare. S-a muncit bine în prima etapă în care am văzut și primăvara și punctele au venit firesc.

CS Minaur Baia Mare – CSC Sânmartin: 4-1 (2-0)
Au marcat: Mircea Donca (3), Alexandru Pop (34), Alexandru Core (64), Andrei Hațiegan (67) / Florin Pop (73)
Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare
Arbitri: Dragoș Nicolae Lunca – Paul Bogdan Pojar, Robert Mereș (Cluj-Napoca). Observatori: Sergiu Neichi (Satu Mare) și Ivan Toma (Bistrița)
CS Minaur: Alexandru Gudea – Alexandru Core, Ciprian Duruș, Bogdan Matei (74, Bogdan Melinte), Krisztian Szekely, Vasile Pop (68, Șerban Tirla), Mircea Donca, Denis Matei (46, Andrei Ofrim), Bogdan Minteuan, Adrian Zaluschi (74, Răzvan Lupu), Alexandru Pop (63, Andrei Hațiegan). Rezerve neutilizate: Karoly Fila – Valer Giurgiu, Adrian Popa, Claudiu Vereș, Antrenori: Vasile Miriuță, Vlad Ungureanu
CSC Sânmartin: Eduard Beke – Florin Pop, Denis Dardai, David Lupșe, Patric Andras, Erik Tiponuț, Alexandru Sorian, Darius Sfârlea, Marian Arsene, Raul Ember, Paul Suciu
Rezerve: Adrian Barabaș – Dacian Dan, Raul Baciu, Răzvan Pop, Mădălin Popa.
Antrenor: Cosmin Bodea

min. 3 – gazdele au deschis scorul prin Mircea Donca, care l-a învins pe portarul aospeților cu un șut plasat: 1-0
min. 34 – centrare de pe partea dreaptă V. Pop, la bara a doua, portarul stă la scurt, iar Alexandru Pop plasează cu capul balonul pe lângă el: 2-0
min. 64 – corner de pe stânga bătut de Donca, Alexandru Core reia cu capul din 7-8 m și trimite în plasă: 3-0
min. 67 – cursă frumoasă și spectaculoasă a lui Ofrim pe partea stângă, centrare în careu pentru Andrei Hațiegan, acesta șutează din 12m pe lângă portar: 4-0
min. 73 – acțiune pe dreapta a oaspeților, Răzvan Pop îi pasează în interior lui Florin Pop, șut de la 19m în colțul scurt: 4-1.

Sursa – csminaur.ro

CAO Oradea – Progresul Șomcuta Mare 8-1 (4-0)

Au marcat Loren Ioviță (4, 24, 47, 86), Marius Hosu (19, 37), Claudiu Coroban (52), Constantin Roșu (53) / Mark Parnău (50). Progresul a ratat în repriza a doua un penalty prin Mark Parnău.

Progresul: Lovasz (11 Roșiianu) – R. Lazăr (46 Domnița), B. Lazăr, D. Simion, Revesz, Bud (57 Cupșa), Negreanu (48 Nemeș), Parnău, Balmoș, Zete, Bîrle (46 Răduneață). Antrenori Cristian Bogdan și Vlad Pop.

Etapa 15 (sâmbătă, 10 aprilie, ora 17.00)

  • CS Minaur Baia Mare – CSC Sânmartin: 4-1
  • SCM Zalău – Gloria Bistrița: 2-1
  • Luceafărul Oradea – Sportul Șimleu Silvaniei: 1-3
  • Someșul Dej – CSM Satu Mare: 5-0
  • CAO Oradea – Progresul Șomcuta Mare: 8-1

Clasament

  1. CS Minaur – 32p (36-19) – 15
  2. SCM Zalău – 30p (34-19) – 15
  3. CAO Oradea – 27p (30-18) – 15
  4. Gloria Bistrița – 24p (25-26) – 15
  5. Șimleu Silvaniei – 22p (23-29) – 15
  6. Someșul Dej – 21p (29-25) – 15
  7. CSC Sânmartin – 20p (25-24) – 15
  8. CSM Satu Mare – 15p (19-30) – 15
  9. Progresul Șomcuta – 15p (24-37) – 15
  10. Luc. Oradea – 5p (14-32) – 15

Etapa viitoare (sâmbătă, 17 aprilie, ora 17.00): Sânmartin – CAO Oradea; Progresul Șomcuta – Someșul Dej; CSM Satu Mare – Luceafărul; Sportul Șimleu – Zalău; Gloria Bistrița – CS Minaur.

DirectMM.ro

Foto – Mediafax


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu