Share
Fotbal. Ce scrie presa din Norvegia, după ce Haaland & Co au fost opriți din drumul spre România

Fotbal. Ce scrie presa din Norvegia, după ce Haaland & Co au fost opriți din drumul spre România

Reprezentativa Norvegiei nu a primit acordul autorităților locale să facă deplasarea la București, iar partida din Liga Națiunilor contra României a fost anulată. Jurnaliștii scandinavi regretă situația în care se află trupa lui Lars Lagerbäck.

În urma depistării pozitive cu COVID-19 a căpitanului Norvegiei Omar Elabdellaoui, autoritățile sanitare s-au opus categoric deplasării în România, pentru jocul din Liga Națiunilor, programat duminică, la ora 21:45. Toți fotbaliștii și membrii staff-ului au fost considerați contacți direcți, iar reprezentativa nordică cel mai probabil va pierde partida cu selecționata lui Mirel Rădoi la „masa verde”. Presa norvegiană deplânge situația în care se regăsesc Haaland, Odegaard & Co.

Autoritățile au închis cea mai ușoară cale către o Cupă Mondială pentru Norvegia – victoria în grupa din Liga Națiunilor B. Acum vom ajunge probabil în Liga C și, în mai multe moduri, echipa națională trebuie să o ia de la început în 2021„, a scris vg.no.

UEFA a confirmat că naționala Norvegiei nu va face deplasarea în România. Decizia a fost luată după o ședință între Federația Norvegiei și autoritățile scandinave. Consecințele vor fi stabilite de Comisia de Disciplină a UEFA. Cel mai probabil, naționala Norvegiei va pierde la „masa verde” meciul cu România. Singura excepție ar fi ca Federația nordică să nu fie găsită vinovată pentru neprezentare„, au notat și jurnaliștii de la tv2.no.

Cel mai probabil, Norvegia va pierde meciul cu 0-3. Pentru nordici, ar urma partida cu Austria, din 18 noiembrie, tot în deplasare. Deși norvegienii ar vrea să facă deplasarea, e puțin probabil ca asta să se întâmple. Ei trebuie să stea zece zile în carantină, potrivit legilor locale, de la Oslo.

Dacă România va câștiga cu 3-0, la ”masa verde”, ar ajunge la șapte puncte în Grupa 1, din Liga B a Ligii Națiunilor. Norvegia ar rămâne cu nouă. În caz că nordicii vor pierde în același mod în Austria, naționala lui Franco Foda ar câștiga grupa și ar promova în Liga A.

Cum va arăta clasamentul, cu o victorie a României la ”masa verde” în fața Norvegiei:

  • 1. Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
  • 2. Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
  • 3. România 7 puncte (un joc rămas)
  • 4. Irlanda de Nord 1 punct (două jocuri rămase)

Sursa – digisport.ro

Lasă un comentariu