Share
Fostul campion de Formula1, Niki Lauda, a murit la vârsta de 70 de ani

Fostul campion de Formula1, Niki Lauda, a murit la vârsta de 70 de ani

Niki Lauda a luat primul titlu mondial în 1975, pe când era la Ferrari. Anul următor, în 1 august 1976, la  Marele Premiu al Germaniei, pe circuitul de la Nürburgring, a avut un accident groaznic. În timpul celui de-al doilea tur de pistă, bolidul său s-a izbit de terasament, s-a răsturnat pe circuit şi a luat foc. Lauda şi-a pierdut casca și a  rămas blocat în maşină.  A suferit arsuri grave la nivelul capului  și al feței și  i-au fost afectate căile respiratorii.  Dar la 42 de zile de la accident, Lauda revenea pe circuit, iar în 1977 cucerea iar Marele Circ. S-a retras în 1979, dar a revenit în Formula 1 în1982, pentru McLaren, fiind primul pilot din lume plătit cu peste un milion de  dolari pe sezon. În 1984 cucerea al treilea titlu  mondial. S-a retras definitiv din lumea curselor auto în 1985. (Re)devine pilot – dar de avion – și intră în afaceri în lumea curselor aeriene, înființând companii de zbor (Lauda Air, Fly Niki),

Din cauza medicamentelor prescrise după  accident, pilotul a avut probleme cu rinichii. În 1997, fratele său i-a donat un rinichi. Ceva mai târziu i-a fost înlocuit şi cel de-al doilea, primit de la soţia sa, Birgit.

Din vara anului 2018, Lauda s-a confruntat cu probleme grave de sănătate și a făcut și un transplant pulmonar. La începutul acestui an i-a dat de furcă o gripă. În 22 februarie a împlinit 70 de ani, iar în 20 mai a plecat pe circuitul ceresc, plâns de cei cinci copii ai săi.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu