Share
Fetele de la Minaur puteau câștiga în deplasare la vicecampioană, dar au ratat și egalul

Fetele de la Minaur puteau câștiga în deplasare la vicecampioană, dar au ratat și egalul

Ultimul meci al anului în Liga Florilor pentru CS Minaur Baia Mare s-a soldat cu o înfrângere ce putea fi foarte ușor o reușită, dacă elevele lui Buceschi nu ar fi fost cu gândul la vacanță. Am prins o vicecampioană en-titre și deţinătoare a Cupei EHF care a început meciul cu două absențe destul de importante în lot și care, pe parcursul meciului, a pierdut alte două jucătoare de lot național. La toate acestea se adăugă un parcurs modest în campionat și oboseala acumulată după multele deplasări din cupele europene și din campionat.

SCM Craiova – CS Minaur Baia Mare: 21-19 (12-6)

Deşi s-au aflat faţă în faţă două echipe din zona superioară a clasamentului, meciul a fost extrem de modest, de un nivel tehnico-tactic foarte slab, cu multe greşeli tehnice şi ratări exasperante. În aceste condiţii s-au remarcat doar portarii celor două echipe, duelul dintre Florentina Stanciu şi Cristina Enache fiind punctul de atracţie al jocului.

După un prim sfert de oră echilibrat (6-5, în minutul 16), băimărencele intră în criză de idei, joacă foarte slab faza de atac şi marchează doar un singur gol până la pauză, în timp ce oltencele punctează de şase ori (12-6, min. 30). În minutul 28 se accidentează Ana Maria Ţicu şi este transportată la spital, iar în minutul 32 Zamfir este descalificată de arbitri, după ce vedeta gazdelor contabilizează a treia eliminare temporară de 2 minute. În absenţa celor patru titulare, în repriza a doua ies în evidenţă cele trei ex-băimărence: Timea Tătar (5 goluri), Patricia Vizitiu (4) şi Ana Maria Tănasie (2).

CS Minaur recuperează gol după gol şi în minutul 57 oltencele aveau avantaj minim (19-18) după un contraatac finalizat de Burlachenko. Cristina Enache adună 16 intervenţii bune până la final, dar maramureşencele ratează şansa egalării prin Rysankowa, iar la faza următoare Lisewska pasează greşit către pivot şi gazdele îşi asigură victoria la o diferenţă de două goluri: 21-19.

Jucătoarele de la Minaur vor avea o vacanţă de 10 zile, după care se reiau antrenamentele în Baia Mare, iar în luna decembrie sunt programate jocuri şi turnee de pregătire. Următorul meci din campionat  va avea loc în 10 ianuarie 2019, pe teren propriu, împotriva echipei Corona Braşov.

CS Minaur Baia Mare: Enache (16 intervenţii bune, o aruncare de 7 m apărată), Medvedova (o aruncare de 7 m apărată), Nastasă – Rysankova 4 goluri, Lisewska 3, Shteriova 3, Cîrstea 3, Seraficeanu 2, Burlachenko 2, Popescu 1, Orşivschi 1, Bondar, Polocoşer, Taivan, Tecar, Argyelan.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook SCM Craiova Handbal


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu