Share
Fetele de la Minaur au câștigat turneul de la Baia Mare, după două victorii la limită

Fetele de la Minaur au câștigat turneul de la Baia Mare, după două victorii la limită

Vineri și sâmbătă, Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” a fost gazda unui turneu internațional de handbal feminin, organizat de CS Minaur. Au articipat patru echipe: DVSC Schaeffler Debrecen (locul 5 în campionatul Ungariei), Măgura Cisnădie (locul 8 în Liga Florilor), CSU Cluj Napoca (locul 13) și CS Minaur (locul 5). Vineri s-au disputat primele două jocuri. În deschiderea turneului, CSU Cluj Napoca a întâlnit pe Debrecen, echipa maghiară reușind să se impună cu 41-36, după un meci cu foarte multe goluri.

CS Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie: 25-24 (16-10)

Prima parte a celui de-al doilea meci al zilei a fost dominată clar de CS Minaur, care a condus mereu, la un moment dat diferența de scor fiind chiar de opt goluri, la pauză intrându-se cu 16-10. După reluare, Cisnădie a fost echipa mai prezentă în joc, oaspetele reușind să revină pe tabelă. S-a terminat 25-24, nu fără emoții, Minaur calificându-se în finala cu Debrecen.

De la Minaur au lipsit: Paulina Masna și Cristina Ciaușeșcu (accidentate), Andreea Popa (la lotul de tineret), Oana Borș și antrenorul Costică Buceschi (prezenta la cursul Master Coach).

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (4 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache (7 intervenții) – Yaroslava Burlachenko 2/4, Larisa Tămaș 0/1, Petruța Argyelan, Helena Rysankova 1/4, Anca Polocoșer, Roxana Szolosi 5/6 (2 din 7m), Oana Cîrstea 4/5, Camelia Hotea, Eva Kerekes 0/1, Sonia Seraficeanu 1/3, Sylwia Lisewska 4/9 (2 din 7m), Oana Bondar 3/3, Mădălina Conache, Marija Shteriova 5/10 (2 din 7m). l Antrenori: Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Finala Mare: CS Minaur Baia Mare – DVSC Schaeffler Debrecen: 31-30 (17-17)

Finala mare s-a disputat sâmbătă între învingătoarele din prima zi, CS Minaur și Debrecen. A fost un meci foarte echilibrat, în care ambele echipe s-au aflat la conducere, finalul jocului fiind unul destul de încins. Oaspetele au avut 24-27 în min. 48, dar Minaur a marcat de patru ori la rând și a preluat conducerea (min. 51). Echipa din Ungaria a condus până la final, Tămaș egalând la 30. cu un minut înainte de ultimul fluier. Echipa maghiară a stat mult în atac, dar n-a fructificat șansa, iar Enache a trimis o pasă de contraatac pentru Kerekes. Tânăra jucătoare de la Minaur a prins bine, a încercat să arunce la poartă, iar Varsanyi a faultat. S-a acordat 7m și roșu pentru jucătoarea maghiară, iar Szolosi a transformat cu siguranță aruncarea de la 7m. Roxana a marcat 12 goluri în acest meci, din 12 aruncări!

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (5 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache (6 intervenții) – Yaroslava Burlachenko 4/4, Larisa Tămaș 2/2, Petruța Argyelan, Helena Rysankova 1/4, Roxana Szolosi 12/12 (5 din 7m), Oana Cîrstea 2/2, Camelia Hotea 1/1, Eva Kerekes, Sonia Seraficeanu 1/5, Sylwia Lisewska 4/7, Oana Bondar 2/3, Mădălina Conache 1/1, Oana Borș 1/2, Marija Shteriova 0/2. Antrenori: Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu,

Finala mică dintre Măgura și CSU Cluj a fost controlată în cea mai mare parte de echipa din Cisnădie, care s-a impus cu 41-29 (18-13).

Înainte de reluarea campionatului, CS Minaur mai are programat un meci amical, în 7 ianuarie, în deplasare la U Cluj. Liga Florilor se reia pentru băimărence cu o primă partidă pe teren propriu cu HC Dunărea Brăila.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu