Share
Fetele de la Minaur aduc de la Brăila un punct, deși puteau să le ia pe toate trei

Fetele de la Minaur aduc de la Brăila un punct, deși puteau să le ia pe toate trei

Debutul cu victorie pentru Minaur în Liga Florilor dădea speranțe pentru partida din deplasare la HC Dunărea Brăila, echipă de la care Baia Mare a transferat în vară trei jucătoare: Adriana Medvedova, Oana Cîrstea și Marija Shteriova.

Prima parte a meciului este echilibrată, cu un ușor plus pentru brăilence. La 5-4 (min. 8), Minaur are o perioadă foarte bună când, profitând și de eliminarea Nicoletei Tudor, marchează de 4 ori consecutiv (5-8, min. 13). Două dintre reușite îi aparțin Helenei Ryšánková care, încet-încet, pare că începe să își demonstreze valoarea. Reușim să păstrăm diferența de 3 goluri, majorând-o chiar la 4 (6-10, min. 17). Gazdele reușesc să anihileze principala noastră gură de tun, pe poloneza Lisewska, se apără mai bine și, ajutate de eliminarea Șteriovei, revin pas cu pas, egalând la 11 (min. 26) (11-11). La 12-12, cu două minute înainte de final, Minaur primește o dublă eliminare și brăilencele termină repriza în avantaj (13-12). De altfel, arbitrii Mârza și Nedelea au dictat cu ușurință 3 eliminări împotriva băimărencelor și 7 aruncări de la la 7 metri, din care 4 au fost apărate de Medvedova și Enache.

Încă în superioritate în prima parte a reprizei secunde, Dunărea se deprinde la 15-12, fiind însă repede egalată printr-un gol marcat de Ryšánková și altele două consecutive de Taivan (15-15, min. 36). Burlachenko mai primește o eliminare la limita interpretării arbitrilor, apoi aceștia mai dictează un 7 metri, pe care brăilencele îl ratează. Vine un întreg șir de 6 ratări de partea noastră, inclusiv un 7 metri, dar gazdele nu reușesc nici ele să pună decât două goluri distanță (18-16, min. 43). Până în minutul 55 Brăila își păstrează avansul de 2 goluri, când arbitrii o elimină pe Lisewska și dictează 7 metri (24-22). Protagoniștii finalului de meci sunt fetele de la Minaur și, din nou, arbitrii. Șteriova marchează pentru 24-23, după care Medvedova mai scoate o aruncare de la 7 metri, acordată cu multă ușurință. Cu 2 minute înainte de fluierul de încheiere. Cîrstea egalează (24-24, min. 58.00). La atacul imediat următor dunărencele ratează și vine rândul nostru să lansăm ultimul atac. Costică Buceschi cere time out și pregătește atacul care ne putea aduce golul victoriei și plasarea pe primul loc în clasament. Mai erau 45 de secunde. Minaur atacă și marchează, dar arbitri dictează fault și 9 metri. La banca băimărenilor se acordă cartonaș galben pentru proteste. Faza se repetă identic cu 20 de secunde rămase din joc. Mingea e din nou scoasă din poartă și dusă la 9 metri. Burlacenko e angajată pe semicerc și faultată clar de 7 metri. Arbitrii adună cu 2 și duc iar mingea la 9 metri, de unde Lisewska nu mai poate să facă nimic și meciul se încheie egal, iar băimărencele ocupa un onorant loc 4.

Etapa următoare  (16 septembrie) Minaur va juca pe teren propriu cu SCM Rm Vâlcea, una dintre echipele pretendente la vârful clasamentului.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Medvedeva (16 interveții, 3 de 7 m apărate), Enache (2 de 7 m apărate), Nastasă; Jucătoare – Ryšánková (7 goluri), Lisewska (3), Șteriova (3), Seraficeanu (3), Orșivschi (2), Cîrstea (2), Taivan (2),  Burlachenko (1), Bondar (1), Popescu, Andrița, Argyelan.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu