Share
eXtrem Baia Mare, la Cell Cup International Handball Festival

eXtrem Baia Mare, la Cell Cup International Handball Festival

Cell Cup International Handball Festival este una din cele mai vechi și prestigioase competiții handbalistice din lume. Ajuns la cea de a 21-a ediție, evenimentul desfășurat la Veszprem, în perioada 12-18 august, a găzduit și de data aceasta peste 100 de echipe participante și mii de sportivi din 15 țări. S-a concurat la 5 categorii de vârstă, atât la feminin, cât și la masculin, de la cei mai mici practicanți ai handbalului, până la seniori. A fost prezentă și echipa masculină Under 16 a Clubului Sportiv eXtrem Baia Mare.

La această categorie au participat 19 echipe, băimărenii jucând 6 meciuri cu echipe din Ungaria, Germania, Islanda, Franța și Austria și obținând următoarele rezultate.

eXtrem – Éles KISE (Ungaria) 17 – 23; HSG Konstanz (Germania) – eXtrem 27 – 15; eXtrem – VSD Dunakeszi (Ungaria) 25 – 22; HK Kopavogur (Islanda) – eXtrem 29 – 16; eXtrem – FC Mulhouse HC (Franța) 19 – 24; eXtrem – SG Krems/Langenlois (Austria) 22 – 26.

La final eXtrem Baia Mare s-a clasat pe locul 12. Cheltuielile ocazionate de această deplasare au fost finanțate de către autoritățile locale și județene (Primăria Baia Mare și Consilului Județean Maramureș), dar și de către sponsori și părinții sportivilor.

Pe lângă meciurile de pregătire jucate la acest turneu, sportivii băimăreni au participat și la o serie de activități recreative devenite o obișnuință în cadrul acestui eveniment sportiv, care, în opinia organizatorilor a ajuns să echivaleze cu o variantă restrânsă a Jocurilor Olimpice dedicată în exclusivitate handbalului.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu