Share
Evitarea retrogradării, obiectivul pentru Știința Explorări

Evitarea retrogradării, obiectivul pentru Știința Explorări

Weekendul acesta s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Cupa Explorări 2018, cu participarea echipelor CSM Câmpia Turzii, RC Kecskemet (Ungaria) și CSM Știința Explorări Baia Mare.

În primul meci, desfășurat  vineri după-amiază, echipa maghiară a întâlnit nou promovata CSM Câmpia Turzii. RC Kecskemet a câștigat partida cu scorul de 3-1 (16, -23, 22, 20). Știința Explorări a intrat în competiție sâmbătă, când a jucat două meciuri.

Știința Explorări Baia Mare – CSM Câmpia Turzii: 3-0 (15, 19, 19)

Partidă câștigată categoric de băimăreni, chiar dacă încă Știința nu are lotul complet pentru sezonul viitor. Cu ocazia acestui meci au debutat pentru Știința Explorări jucătorii achiziționați în această vară: Dragoș Răileanu, Sorin Dragomir, Andrei Crișan și Alexandru Dragomir. A mai jucat și Vasile Talpă (centru, 26 ani, 2,14 m înălțime), voleibalist care s-a alăturat echipei în cursul acestei săptămâni. Jucătorul moldovean, venit de la Unirea Dej, a ajuns la o înțelegere cu gruparea băimăreană și va semna în zilele următoare un contract valabil pe durata unui sezon.

Știința Explorări – RC Kecskemet: 3-1 (18, 18, -24, 21)

Al doilea meci al băimărenilor a fost ceva mai disputat, în special în setul 3, pe care băimărenii l-au pierdut la mare luptă. Chiar și setul 4 a fost unul care dădea senzația că meciul va ajunge în set decisiv. În cele din urmă Explorări a câștigat și acest meci și, totodată, și turneul.

Pentru Știința Explorări au jucat: Răileanu, Țuțea, Nagy, S. Dragomir, Mocanu, Talpă, Balog, Popovici, Butnaru, Crișan și Al. Dragomir. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Clasament final Cupa Explorări 2018: 1) Știința Explorări 6p ● 2) RC Kecskemet 3p ● 3) CSM Câmpia Turzii 0p.

Antrenorul principal Marius Botea a declarat la finalul competiției: „Pentru noi a fost un turneu bun, având în vedere perioada de pregătire în care ne aflăm. Trebuie neapărat ca până la startul campionatului să mai transferăm un jucător pe postul de trăgător universal. Obiectivul pentru noul sezon nu a fost stabilit încă, dar –  ținând cont de problemele finaciare de la clubul nostru – probabil că ne vom propune să evităm retrogradarea”.

La finalul săptămânii viitoare (14-16 septembrie), Știința Explorări va participa la un alt turneu amical care se va desfășura în Ungaria, la Kecskemet.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Volunteering and Sports


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu