Share
Emoții pe un final care avea toate datele să fie liniștit

Emoții pe un final care avea toate datele să fie liniștit

Meci cu emoții serioase pe final pentru suporterii băimăreni, joi seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, în etapa a 8-a a play-out-ului Ligii Zimbrilor. Cu șanse reale la evitarea barajului pentru retrogradare, ambele echipe au jucat la angajament, concentrându-se în special pe apărare.

CS Minaur Baia Mare – CSM Făgăraș: 22-21 (11-11)

Partidă încrâncenată, cu goluri puține. Echilibru perfect până în minutul 10, când scorul era  doar 2-2, după ce ambele echipe au ratat nenumărate ocazii, evidențiatul fiind Adi Țenghea, cu 4 intervenții (12 în total, până la final). De cealaltă parte, fostul „academician” Dan Vasile a parat și el bine, o dată chiar de la 7 metri. Oaspeții se desprind la 2 goluri pe la jumătatea reprizei (3-5), apoi Csepreghi, Brajovic și Botea, gurile de tun de la 9 metri (19 goluri, din totalul de 22), lansează succesiv aruncări ce își nimeresc ținta mai des decât ale făgărășenilor și Minaur se duce la 9-7. Egal perfect după primele 30 de minute: 11-11.

Băimărenii domină primele minute ale reprizei secunde și se desprind la două goluri (16 -14, min. 43), iar mai apoi la trei (19-16, min. 50). Menținem diferența, apoi Botea care, profitând de absența lui Căbuț, a făcut din nou un meci foarte bun, marchează pentru 22-18 (min. 56.30). Aparent un avantaj confortabil, care să-i scutească pe elevii lui Fotonea de emoții. Însă ne relaxăm prematur și oaspeții punctează de trei ori consecutiv, profitând de greșelile copilărești din apărarea noastră (22-21). Cu 30 de secunde înainte de sirena de final avem atacul. Fotonea cere time-out și intră în teren Popescu, pentru plusul de experiență, ca să temporizeze jocul. Primește o pasă neglijentă, scapă mingea și… pică pe ea, securizează ca la rugby și în cele din urmă câștigăm, cu doza de emoții de rigoare.

Chiar dacă Minaur a câștigat cele 3 puncte și e sigură că nu va retrograda direct, încă nu e la adăpost de o eventuală participare la baraj. E absolut obligatoriu să mai facă minim 3 puncte din ultimele două meciuri ce le mai are de disputat: duminică cu Buzău în deplasare, apoi cu Bacău, miercuri, ultima reprezentație în fața propriilor suporteri.

CS Minaur Baia Mare.Țenghea 12 intervenții, Apostu, Markelau – Botea 7, Csepreghi 7, Brajovic 5, Vujadinovic 2, Haiduc 1, Nagy, Popescu, Oargă, Y. Pop, Marta, Szabo, Ștefan, Cristescu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu