Share
Egal norocos pentru Minaur în deplasarea de la Făgăraș

Egal norocos pentru Minaur în deplasarea de la Făgăraș

Se pare că Raul Fotonea încă nu găsește soluția pentru a evita momentele de sincopă din jocul echipei sale. Cu 5 înfrângeri în 6 etape și rămasă fără antrenor, CSM Făgăraș era o echipă de bătut. Poate nu chiar atât de clar precum CSU Pitești, dar cu siguranță era de bătut.

CSM Făgăraș – CS Minaur Baia Mare: 24-24 (15-10)

Am văzut sâmbătătă seara în meciul de la Făgăraș o echipă băimăreană ineficientă, atât pe ansamblu, cât și individual. Gazdele au condus în permanență jocul, uneori având avantaj chiar de 6 goluri. La 8-6 (min. 17) începe primul blocaj mental. Nu marcăm nimic timp de aproape 7 minute. La 12-6 e deja greu să revenim, așa că pauza ne prinde cu un drastic 15-10.

Primele 7-8 minute ale reprizei secunde îi aparțin lui Țenghea, care ne dă șansa să ne apropiem. Daniel Mureșan punctează de trei ori și apoi Nagy face 16-14. E minutul 37 și băieții lui Fotonea intră din nou în stare de „absenți” până în minutul 45, oprind la jumătate cursa de recuperare. Căbuț își ține golurile pentru națională și ne bazăm excesiv pe mâna lui Csepreghi care,până în acest minut ajunsese la un randament de 2 goluri din 6 șuturi. Tot Csepreghi ne repune în cursă (19-15, min 45). Minutul 47. Înscrie Haiduc pentru 20-17. Urmează alte 5 minute de secetă. Ratăm, ratează și ei, se face 21-18 în minutul 52, cu golul lui Botea. Ne apărăm bine, Țenghea ține bine poarta și se face 22-21, apoi 23-22. Mai sunt 90 de secunde și atac la Făgăraș. Ungureanu ne iartă și apoi primim 7 metri, transformat sec de Csepreghi (23-23), cu 30 de secunde rămase. Scena se repetă la noi la poartă. Gazdele forțează o pătrundere și primesc și ei 7 metri. Cel mai calm jucător băimărean, Țenghea, e eliminat pentru o ieșire nervoasă. Mai sunt 4 secunde. Markelau nu prinde și e 24-23. Suporterii băimăreni îl invocă pe Stamate. Nu e nevoie. Gazdele gafează, faultând inutil: 7 metri. Se fluieră finalul, dar aruncarea se execută. Csepreghi execută (vezi foto) și înscrie și în cele din urmă Minaur salvează unul din cele 3 puncte.

E regretabil că nu am reușit să aducem tot ce era de adus în Baia Mare. Băimărenii și-au dorit să spargă gheața în deplasare. Deocamdată doar au zgâriat-o puțin.

CS Minaur Baia Mare – Portari – Țenghea, Markelau; Jucători – Csepreghi (6 goluri, 3 din 7m), Haiduc (5), Mureșan (3), Brajovic (3), Nagy (2), Ștefan (2), Makaria (1), Botea (1), Vujadinovic (1), Yuriy Pop, Popescu, Cristescu, Marta, Căbuț.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu