Share
Egal amical în confruntarea Gloriilor cu Legendele (GALERIE FOTO)

Egal amical în confruntarea Gloriilor cu Legendele (GALERIE FOTO)

Stadionul „Viorel Mateianu” a găzduit vineri după-amiază un meci demonstrativ între echipele Gloriile fotbalului maramureșean și Legendele fotbalului românesc. Meciul a făcut parte din manifestările Zilelor Maramureșului 2019 și a adus la start nume cunoscute din fotbalul local și național.

În prezența a aproximativ 300 de spectatori au intrat în teren, în primul 11 al Legendelor, Florin Prunea, George Galamaz, Cristi Dunca, Titi Voica, Alex Clement, Vasile Jula, Ovidiu Maier, Dănuț Lupu, Sebi Moga, Marian Savu și Adrian Neaga.  De pe banca de rezerve au mai intrat și Costel Câmpeanu, Gabi Hodină, Iulian Mihăilă, Valentin Savadosi sau și Daniel Vlădescu.

Echipa Gloriilor, condusă de pe bancă de Ioan Onciu și Hartmut Lang, a început partida în formula: Alin Bota, Florin Opriș, Leo Grozavu, Dinu Bumb, Victor Buciu, Attila Piroșka, Ciprian Danciu, Dănuț Sabou, Cristian Vasc, Romulus Buia și Attila Ghinda. Au mai evoluat: Doru Oană, Cristian Mureșan, Florin Mureșan, Cristian Pop, Alin Petrovan, Teodor Ștefanca, Emil Dâncuș, Petrică Negrea, Dănuț Șomcherechi și Cosmin Marincian.

Prima parte a meciului s-a jucat comasat în zona centrală a terenului, puțini fiind cei dispuși să sprinteze spre poarta adversă. Maramureșenii au dominat totuși și au și deschis scorul, Dănuț Sabou executându-l pe Florin Prunea cu un lob care în zilele de glorie nu i-ar fi pus probleme (foto sus). A venit apoi reușita ”arabului” Ciprian Danciu, înaintea pauzei de hidratare (numai cu apă). Apoi Petrică Negrea a marcat golul de 3-0, scor consemnat la pauză. Pe culoarele dinspre vestiare arbitrul Zoltan Szekely junior a promis că lucrurile nu vor rămâne așa, având el grijă să vadă un penalty în favoarea Legendelor. Zis și făcut. La scurt timp după reluare, oaspeții au ajuns în careul advers și drept pedeapsă că nu au fost lăsați să marcheze au primit cadou o lovitură de la 11 metri. A executat eternul Dănuț Lupu, care, de altfel, datorită formei fizice (la propriu) de invidiat, a fost printre singurii fotbaliști cu „greutate” care au dus meciul până la capăt. La 3-1 Legendele au prins aripi și au redus din handicap prin Rică Neaga, care a driblat tot ce a avut în față (e drept, destul de puțin), l-a culcat și pe Bota și a intrat cu tot cu minge în poartă. Tot el a făcut și faza golului egalizator, când a demonstrat că a învățat ce înseamnă altruism și i-a pasat lui Iulian Mihăilă, care a marcat nestingherit.

Egal amical, sărbătorit apoi mai spre seară cu o repriză de prelungiri. La ieșirea din teren cel mai solicitat pentru autografe a fost rapidistul Lupu, MVP-ul meciului, de altfel, mai ales pentru îndârjirea cu care a insistat să nu părăsească un meci întreg o zonă de vreo 15-20 de metri pătrați de la mijlocul terenului.

Inspirați de jocul din teren, mai mulți micuți viitori fotbaliști au pus de o miuță în tribunele stadionului, în încercarea de a-și copia idolii.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu