Share
Efectele pandemiei – Wildcats au lansat platforma de antrenamente de baschet online

Efectele pandemiei – Wildcats au lansat platforma de antrenamente de baschet online

Situațiile excepționale necesită măsuri excepționale. Mai mult chiar, necesită implicare și creativitate. În condițiile în care antrenamentele sunt interzise în România, sportivii și antrenorii lor sunt nevoiți să găsească alternative pentru a nu pierde forma sportivă sau pentru a nu pierde contactul cu activitatea de care sunt pasionați. În acest context, Clubul Sportiv Wildcats din Baia Mare a dezvoltat o platformă online cu ajutorul căreia cei peste 200 de sportivi ai clubului pot opta pentru antrenamente la distanță, prin intermediul internetului.

Începând cu luna aprilie timp de o oră, de trei ori pe săptămână, sportivii vor putea face antrenamente de baschet în direct, adaptate noilor condiții, care vor fi alcătuite din încălzire (15%), tehnică individuală cu minge, fără aruncare  la coș (35%), exerciții de forță (35%) și mobilitate și revenire după efort (15%). Sportivii vor face antrenamentele acasă, în fața monitoarelor, fiind conduși de antrenorii clubului. Antrenamentele se vor face cu 10-14 persoane, fiind încurajate și variantele cu doi beneficiari (doi frați sau copil și părinte), astfel încât socializarea în familie și munca în echipă să ducă la întărirea relațiilor. Grupele vor fi formate în funcție de nivelul de pregătire a sportivului și vârstă. Antrenamentele sunt adaptate și în funcție de nivelul de pregătire. Costul abonamentului săptămânal este de 70 de lei, din care 20 de lei sunt dirijați către platforma Wildcats Helpside, fondul astfel creat fiind destinat achiziționării de alimente pentru persoanele aflate în dificultate în această perioadă.

Lucrăm la scenarii pentru următoarele două sezoane – Bugetele vor fi cu 50% mai mici

Wildcats este una din cele mai reușite proiecte sportive private din Baia Mare, care însă acum, la fel ca toate cluburile private, se confruntă cu mari provocări. Sebastian Man, unul din artizanii acestui proiect (alături de Dan Donca), ne-a declarat referitor la felul cum sunt afectați de pendemie: ”Lucrăm de pe acum și în plan administrativ la diverse scenarii pentru sezonul următor, scenarii în care cuvântul de bază va fi „precauția în ceea ce înseamnă bugetul”. În acest moment avem bugetul asigurat pentru sezonul următor, dar trebuie să vedem cum evoluează această pandemie. Un lucru important o să fie reorganizarea administrativă în organizația noastră pentru a îmbunătății modul de lucru în toate departamentele (financiar, marketing, social media, infrastructură). Sunt de părere că bugetele vor fi cu 50% mai mici din sezonul următor.”

Wildcats e proiectul sportiv care a reușit să atragă un număr impresionant de sponsori din mediul privat, reușind astfel să acopere până la 80-90% din bugetul necesar. Criza economică ce se prefigurează ar putea duce la retragerea sprijinului unora din susținătorii financiari. În acest sens, Sebastian Man susține că: „Momentan nu avem semnale de la sponsori care să dorească să își retagă susținerea, dar cu siguranță vor fi dacă economia intră într-o recesiune. Antrenorii noștri vor fi plătiți pe perioada aceasta cu 75% din salar, fie prin ajutorul de somaj tehnic, iar dacă nu suntem eligibili, din fonduri propri. În cazul unei reduceri a bugetului excludem din start transferul de costuri spre părinți. Deviza noastră e simplă, abonamentul lunar e pentru antrenamente, iar activitatea competițională e suportată de către club. Daca avem redus bugetul o să analizăm ce echipe vor avea prioritate. Nu vrem să reducem implicarea noastră în mediul social, deocamdată acolo bugetul fiind schițat până la sfârșitul anului, în consecință, cu cât se prelungește pandemia cu atât vom prelungii și noi perioada de investiții în infrastructură. Lucrăm la scenarii pe următoarele 2 sezoane.”

Detalii despre antrenamentele online și despre modalitate de înscriere găsiți pe pagina de facebook sau la linkul https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3613790345361479&id=205236489550232

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu