Share
Efectele pandemiei – Dorin Toma: „Competiția trebuie dusă până la capăt… Se vor găsi variante să se joace cu spectatori”

Efectele pandemiei – Dorin Toma: „Competiția trebuie dusă până la capăt… Se vor găsi variante să se joace cu spectatori”

Sportul rege trece și el cu greu prin criza provocată de pandemie. Fotbalul românesc a fost „înghețat” cu puțin timp înainte de jucarea derby-ului maramureșean și, totodată, al Seriei 5 al Ligii a 3-a, dintre Minaur Baia Mare și ACS FC Recea. Înainte de aceasta, decizia era cea de a se juca cu porțile închise. Iată deci că în tot răul e și un bine, deocamdată, pentru că astfel suporterii mai au o șansă să vadă meciul pe stadion. Dar, vorba „Nașului” de la CFR, mai e mult până departe. Deocamdată așteptăm decizia FR Fotbal referitoare la o iminentă prelungire a termenlui de 31 martie, până la care momentan e amânată reluarea competițiilor fotbalistice. Până atunci am încercat să aflăm și cum se adaptează situației cele două echipe maramureșene din Liga a 3-a.

Dorin Toma, antrenorul celor de la Minaur Baia Mare care ne-a declarat:

„Din păcate această întrerupere a campionatului va fi greu de gestionat, dar important va fi să trecem bine cu toții peste această perioadă si să ne reapucăm de antrenamente ca și echipă. Până atunci vom pregăti echipa prin antrenamente individualizate, pentru ca readaptarea să fie cât mai rapidă. Sperăm că pauza nu va fi așa de mare și o să avem cel puțin două săptămâni la dispoziție să reușim să aducem jucătorii din punct de vedere fizic si psihic la o formă cât mai apropiată de competiție.Vom fi nevoiți să jucăm probabil până la sfârșitul lunii iunie, dar nu va fi o problemă. Suntem profesioniști și aceasta este o măsură luată în caz de forță majoră.”

Așa cum o zice și Dorin Toma, campionatul ar putea să se prelungească până la sfârșitul lunii iunie sau chiar mai mult. Jocurile vor fi comasate, se va juca într-un ritm mult mai alert, probabil chiar din trei în trei zile, ceea ce va fi o adevărată provocare din punct de vedere fizic și psihic, un ritm care poate duce și la accidentări. Un alt scenariu de luat în calcul este încheierea campionatului și închiderea clasamentelor la momentul actual. Asta ar avantaja pe ACS FC Recea, care în acest moment e pe prima poziție în clasament, fiind virtual promovată. Întrebat ce părere are despre această posibilă desfășurare, Dorin Toma a afirmat optimist. „Este o competiție și trebuie dusă până la capăt sub o formă sau alta. Se vor găsi variante să se joace și mai ales cu spectatori. Asta va însemna înseamna că totul a revenit la normal.”

Referindu-se la același aspect, Ciprian Danciu, antrenorul celor de la ACS FC Recea consideră că: „Orice decizie se va lua noi o vom respecta și o vom trata ca atare în atingerea obiectivului de a promova.” Și echipa tehnică de la Recea a pregătit programe de pregătire individualizată pentru jucători și așteaptă deciziile FRF referitoare la durata întreruperii campionatului, pentru a putea apoi stabili un program concret de pregătire pentru readucerea echipei la forma sportivă optimă.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu