Share
Două locuri I pentru sportivii de la Știința Electro Sistem la Supermaratonul Secuiesc (GALERIE FOTO)

Două locuri I pentru sportivii de la Știința Electro Sistem la Supermaratonul Secuiesc (GALERIE FOTO)

Duminică, 4 august, la Miercurea Ciuc s-a desfășurat tradiționala competiție de cros pe șosea Supermaratonul Secuiesc, concurs ce a ajuns la ediția cu numărul 18 și care coincide, ca în fiecare an, cu sărbătoarea orașului. Întrecerea constă în alergarea distanței de 42 de kilometri dintre localitățile Miercurea Ciuc și Tușnad (și retur), individual sau în echipe de câte 4 sportivi (fiecare parcurgând succesiv câte un sfert din distanță). La start se prezintă an de an foarte mulți competitori, atrași în primul rând de premiile în bani dar și de o întrecere bine organizată. În acest an nu mai puțin de 168 de sportivi au ținut să ia startul în această competiție. Un mic impediment în desfășurarea în bune condiții a acestei competiții a fost vântul, care a bătut cu putere mai ales pentru sportivii care au alergat pe schimburile 3 și 4.

Orientariștii băimăreni de la Știința Electro Sistem Baia Mare sunt obișnuiți să concureze în orice condiții climatice, așa că s-au prezentat cu mult curaj la startul competiției cu 3 ștafete, toți componenții fiind foarte tineri, între 15 și 20 de ani, mai puțin antrenorul clubului, care a făcut și el parte dintr-o ștafetă. În aceste condiții rezultatele obținute de ei au fost foarte bune, urcând pe podium cu două ștafete, a treia clasându-se în imediata apropiere a podiumului. Rezultatele obținute sunt:

Clasament general

  • Masculin. Locul I: ștafeta compusă din Alexandru Biro, Cătălin Vadean, Sebestyen Istvan și  Alexandru Catană. Locul IV: Sergiu Mate, Vlad Peleș, David Hreniuc, al patrulea component al ștafetei fiind Claudiu Gorgan, de la CSM Bacău.
  • Feminin. Locul VI:  Alexandra Creciun, Alexandra Roman, Ștefania Peleș și Antonia Vardai. Această ștafetă s-a clasat și pe locul I în cadrul categoriei feminin sub 18 ani.

Rezultatele obținute sunt cu atât mai meritorii dacă ținem cont de faptul că, în cele două zile de dinaintea competiției, sportivii au luat startul în trei probe ale Campionatului Național de Orientare cu Mountain Bike, unde componenții clubului băimărean au reușit  alte clasări meritorii.

Următoarea competiție majoră de orientare în alergare la care va participa CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național în probele individuale și de ștafetă de la Ploiești, competiții ce se vor desfășura la începutul lunii septembrie. Până atunci, nouă componenți a clubului sportiv vor reprezenta România la Campionatele Europene de Sud-Est, întrecere ce se va desfășura în perioada 21-25 august la Chișinău.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu