Share
Doi maramureșeni, drojdieri de frunte la Viena

Doi maramureșeni, drojdieri de frunte la Viena

În Viena se află o importantă comunitate de români. În 2013, mai mulţi iubitori ai fotbalului au discutat la o bere despre înfiinţarea unei echipe. Ținând cont de context, i-au și stabilit numele: Drojdierii Viena.

Printre componenţii echipei se află şi maramureşenii Marius Iluţ (cel care a avut ideea) şi Daniel Stoica. Au acumulat  experienţă participând la diverse turnee organizate în cartierele vieneze şi prin localităţile apropiate. Apoi s-au înscris în prima ligă din regiunea Niederosterech, alcătuită din  10 grupări. Echipa drojdierilor a surprins  în mod plăcut, cucerind titlul de vicecampioană, după ce au pierdut titlul în penultima etapă, în meci direct cu campioana en-titre.  După doi ani, liga regiunii s-a desființat, așa că, „Drojdierii” au fost nevoiţi să se înscrie în liga a 5-a din Viena, având  o evoluție remarcabilă chiar în primul an. În cupă a fost  prima – și singura – echipă de eșalon 5 care s-a calificat între cele 16 echipe de la turneul final. În campionat a obținut promovarea în liga a 4-a, eşalon în care activează  și în prezent.

Culorile echipei Drojdierii Viena sunt violet-alb-albastru, iar finanţarea este suportată de jucători, care s-au declarat mulțumiți de performanţele realizate în primii ani de existenţă.

Foto: www.facebook.com/Drojdierii-Viena

Robert BANDI


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu