Share
Doi maramureșeni convocați la naționala de fotbal Under 19

Doi maramureșeni convocați la naționala de fotbal Under 19

După ce în luna noiembrie a anului trecut s-a calificat la turneul preliminar de elită, echipa națională de fotbal Under 19 se reunește pe data de 11 martie la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru a pregăti cele 3 meciuri decisive pentru accederea la turneul final găzduit în luna iulie de Armenia.

Reprezentativa pregătită de Daniel Oprescu va juca în perioada 20-26 martie pentru calificarea la Campionatul European U19. Pentru a merge la Euro, tricolorii trebuie să câștige grupa din care mai fac parte Irlanda, Rusia și Azerbaidjan. Partidele acestei grupe a UEFA Elite Round se vor juca în Rusia, în zona Krasnodar/Soci.

Acestea sunt programate astfel: Irlanda – România (20 martie, ora 11:00), Rusia – România (23 martie, ora 16:00), România – Azerbaidjan (26 martie, ora 16:00).

Doi jucători de la echipe maramureșene au fost convocați pentru acest turneu. Fundașul stânga Sorin Șerban de la Minerul Baia Mare este deja un obișnuit al loturilor de juniori, el contribuind și în toamnă la calificare.

Surpriza selecționerului Oprescu este convocarea în premieră la U19 a atacantului sighetean Leonardo Mitruscsak (foto, alături de antrenorul Neluțu Hotea), de la Plimob Sighetu Marmației. Mitruscsak este și el un jucător cu mai multe selecții și evoluții la loturile naționale de juniori U16 și U18. Dealtfel el este și component al lotului de U18, pentru care a și marcat două goluri în luna februarie, cu ocazia a două partide amicale disputate în compania reprezentativei similare a Ciprului.

Turneul preliminar de elită este alcătuit din 28 de echipe distribuite în 7 grupe a câte 4, prima clasată din fiecare grupă urmând să se califice la turneul final.

Rafael HEKMAN

Foto: sighet247.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu