Share
Doi jucători de la Știința Explorări au câștigat titlurile de campioni și vicecampioni la volei pe plajă

Doi jucători de la Știința Explorări au câștigat titlurile de campioni și vicecampioni la volei pe plajă

Luna august a fost una aglomerată pentru beach voley-ul românesc, din 12 până în 25 plaja Dandana de la Mamaia găzduind campionatele naționale la toate categoriile de vârstă, precum și Cupa României.

La seniori masculin Baia Mare a fost reprezentată în campionatul național de doi jucători de la Știința Explorări, care au câștigat aurul și argintul. Este vorba despre Andrei Crișan, recent câștigător al titlului de campion balcanic, și de proapăta achiziție a băimărenilor Marius Iftimie.

Competiția a avut la start cele mai bune 12 echipe din țară, organizate în grupe de câte 6 echipe. Andrei Crișan, care a făcut cuplu cu arădeanul Sergiu Gligor, a terminat grupa pe locul 2 și a trecut în semifinală de cuplul Marius Ciortea – Doru Ghimeș. A fost unul din cele mai disputate meciuri ale campionatului național, în setul decisiv cuplul Crișan – Gligor (foto sus) revenind de la 8-12 cu 7 puncte consecutive care le-au adus calificarea în ultimul act.

Cealaltă semifinală a adus față în față cuplurile Marius Iftimie – Cosmin Ghimeș (foto stânga) și Cătălin Lelea – Lucian Bădiceanu, primii având câștig de cauză.

Finala mare a fost tranșată tot în set decisiv, medaliile de aur revenind lui Marius Iftimie – Cosmin Ghimeș cu scorul de 2-1 (21-17, 18-21, 15-9), Andrei Crișan mulțumindu-se de data aceasta cu medalia de argint.

Andrei Crișan a participat în această perioadă și la Cupa României, unde din păcate s-a oprit în sferturile de finală.

Cei doi se vor alătura lotului băimărean cel mai probabil începând de luni, 26 august.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook – arhive personale


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu