Share
Doar 2-0 pentru Minerul Baia Mare într-un meci în care a ratat cât pentru tot turul

Doar 2-0 pentru Minerul Baia Mare într-un meci în care a ratat cât pentru tot turul

Seria a 5-a a Ligii a 3-a a programat vineri primul meci al etapei a 11-a, dintre Minerul Baia Mare și ACS MSE Tg. Mureș, într-o zi și de la o oră (14.00) care au făcut ca foarte puțini suporteri să poată fi prezenți. Putea fi o diferență de scor mult mai mare, dar băieții lui Dorin Toma s-au întrecut în ratări.

Minerul Baia Mare – ACS MSE Tg. Mureș 2-0 (1-0)

Îmbucurător e totuși faptul că și-au creat multe ocazii de a marca, iar puținii spectatori au avut parte de un meci spectaculos. Băimărenii au dominat partida de la un capăt la altul. Cu toate acestea, și mureșenii au avut mai multe șanse de a marca. După o primă ocazie a lui Boje (min. 10), care a tras puțin pe lângă vinclul porții mureșene, oaspeții nu s-au lăsat înghesuiți în propria jumătate, reușind în următoarele 15 minute trei șuturi bine plasate. În minutul 30 băimărenii primesc ușor o lovitură de pedeapsă, pentru o presupusă obstrucție la Lihet. Acesta execută și ratează. Vine rândul lui Giurgiu să trimită două torpile către poarta mureșenilor, ambele din afara careului dar și peste poartă. În cele din urmă, Kis deschide scorul, după o fază aproape identică cu golul marcat la Turda (1-0, min. 43). Înainte de pauză Balmoș se înscrie și el pe lista ratărilor, cu un șut de la 16 metri, singur cu portarul.

Repriza secundă aduce repede golul doi al minerilor, Boje luându-i fața fundașului advers și trimițând în poartă din 6 metri centrarea lui Duruș (2-0, min 50). Peste 5 minute Lihet și Boje aleargă umăr la umăr după o pasă în adâncime, rămân singuri cu portarul și… Lihet șutează peste. Vine rândul lui Tamas Moldovan de la mureșeni să îl ia la țintă pe Gudea cu trei șuturi de la distanță (min. 63, 65, 70). Apoi Gudea ne mai salvează o dată, scoțând din vinclu un gol ca și făcut. Ultimele 10 minute sunt un adevărat festival de 7-8 ocazii irosite, cea mai mare aparținându-i lui Lihet, care scapă singur, driblează portarul și șutează… peste.

Minerul se alege cu cele 3 puncte și cu ratarea unei ocazii rare de a recupera din avansul la golaveraj al contracandidatelor.

Minerul Baia Mare: Alex Gudea – Duruș, Kis, Simion, Lupu, Chiș-Toie (min. 62, Bandula), Balmoș (min. 85, Borota), Lihet (min. 80, Sabadâș), Tutuța, Giurgiu, Boje (min. 74, Bococi).

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu