Share
Din prima zi, Academia Minaur s-a calificat în primele 8 la turneul final de Juniori 4

Din prima zi, Academia Minaur s-a calificat în primele 8 la turneul final de Juniori 4

În  prima zi a Turneului Final al Campionatului Național de Juniori 4 (12-13 ani), ce se desfășoară zilele acestea la Baia Mare, băimărenii de la Academia de Handbal Minaur au jucat joi două partide. Le-au câștigat, asigurându-și un loc în grupele principale ale turneului, în care se califică cele mai bune 8 echipe din cele 16 participante.

Academia de Handbal Minaur – CSU Suceava: 34-28 (16-11)

În primul meci, de la ora 11.00, AH Minaur a întâlnit pe CSU Suceava, una din pretendentele la primele două locuri în grupa D. Sprijiniți de o galerie mică, dar entuziastă, micii handbaliști au câștigat detașat, fiind în permanență la cârma jocului. Doar repriza secundă a fost oarecum mai echilibrată, „academicienii” întrebuințându-se doar atât cât să conserve diferența obținută în prima repriză (16-11). Andrei Palfi (11 goluri), și Vlad Pop (9) au fost principalii marcatori pentru băimăreni. Au mai marcat Alex Măgurean (7), Sebi Barbul (6) și Patrik Jesek (1).

Academia de Handbal Minaur – CSM Școlar Reșița: 38-21 (20-6)

Cea de a doua partidă desfășurată de la ora 18.00 a fost tranșată și mai categoric de gazde, reșițenii nepunând niciun fel de problemă. Cu o galerie și mai numeroasă, cu portarii în mare formă, cu o apărare bine gândită și cu Vlad Pop cel mai bun jucător și marcator (13 goluri) al meciului, băimărenii au intrat la pauză cu 14 goluri avantaj (20-6). În repriza secundă tehnicianul Maria Pașca Pop a rulat tot lotul, AH Minaur reducând puțin turația, mai ales în apărare. Nu și în atac, unde au punctat de 18 ori, încheind partida cu scorul de 38-21. Alături de Vlad Pop au mai marcat și Alex Botiș (7), Alex Măgurean (4), Tudor Balint (4), Andrei Palfi (3), Dragoș Mureșan (2), Tudor Pop (2), Meleg Norbi (1), Patrik Jesek (1), Lucas Sabou (1). Au mai jucat: Tudor Chira, Paulo Hoban (portari), Sebi Barbul, Cristian Stancu, Ionuț Ghiț și Miguel Sabo. Antrenori: Maria Pașca Pop, Victor Pașca Pop și Florin Mironescu.

Cele două victorii asigură accederea în grupele principale, unde vor întâlni primele două clasate din grupa C.

Până atunci însă, vineri dimineață la ora 11.00, urmează a treia partidă, derby-ul grupei D, cu CSM București, una din marile favorite la titlul.

Alex FARA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu