Share
Diana Șamanț  (CS Marta), transferată  în Liga Florilor, va juca în cupele europene

Diana Șamanț (CS Marta), transferată în Liga Florilor, va juca în cupele europene

Clubul Sportiv Marta Baia Mare dă lovitură după lovitură pe piața transferurilor din handbalul feminin. An de an, handbaliști formați la clubul condus de Ioan și Ioana Marta sunt curtați de echipe din primele eșaloane, încă înainte de a termina junioratul. Spre exemplu, anul trecut, Alexandra Prykop  a ajuns la HC Zalău, iar Andryana Naumenko la AHC Slobozia, echipă care anul acesta a promovat în Liga Florilor. Tot în Liga Florilor au evoluat anul trecut și Andreea Nastasă și Petruța Argyelan (Minaur Baia Mare).

Pe urmele lor a călcat anul acesta Anna Ivanenko, cea care după ce a terminat junioratul a fost cooptată de Costică Buceschi în lotul CS Minaur Baia Mare.

Cea mai importantă mișcare pe piața transferurilor pentru CS Marta o are însă în prim-plan pe Diana Anamaria Șamanț (Săcă), care  a participat în vara aceasta la Campionatul European de Beach Handbal și la  Campionatul European de Handbal U19. Ea a fost remarcată de conducerea CS Gloria 2018 Bistrița, medaliata cu bronz în sezonul 2018-2019 al Ligii Florilor. Șamanța fost împrumutată pentru un an și, cu toate că mai are un an de juniorat, ea va avea ocazia să joace alături de noile sale colege în Cupa EHF.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook MTS Sport Agency


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu