Share
Derby cu atmosferă de amical la Potaissa Turda – Minaur Baia Mare

Derby cu atmosferă de amical la Potaissa Turda – Minaur Baia Mare

Liga Zimbrilor e în fața ultimelor 6 etape din sezonul regulat și echipele cu șanse la play-off își fac deja calcule, în funcție de echipele cu care și-ar dori să joace sau pe care ar fi tentate să le evite în grupele fazei finale a campionatului.

A părut că la nivel de subconștient meciul dintre Potaissa Turda și Minaur Baia Mare a fost abordat de handbaliști mai mult ca un amical mai aprig. Pentru băimăreni urcarea pe locul doi e aproape imposibilă, iar pentru turdeni accederea pe prima treaptă așijderea. Așa că duelul dintre ocupantele locului 2 și 3 s-a jucat aproape fără miză. E drept că băimărenilor le suflă în ceafă 3 echipe cu ștaif (Constanța, CSM București și Steaua), dar ne bazăm pe ultimele 4 etape când întâlnim echipe mai accesibile, ca să ne păstrăm șansa la locul 3 sau 4.

Potaissa Turda – Minaur Baia Mare 30-25 (16-16)

Numărul relativ mare de eliminări a dat senzația unui meci dur (statistica de pe frh.ro e greșită la acest capitol), dar multe din eliminări au fost dictate mult prea ușor sau chiar în compensație. Băimărenii au început mai bine și au condus primele 5 minute, până ce au fost egalați la 4. De aici s-a mers cap la cap până la 9-9 (min. 17), când Turda s-a desprins ușor, fiind din nou egalată până la pauză. Meciul s-a rupt la 17-17 cu patru goluri consecutive ale gazdelor. De la 21-17 s-a ajuns chiar la 27-21 (min. 55), loc din care băimărenii au pierdut orice șansă de a realiza surpriza.

Nici o pagubă, rămânem pe 3 și ne putem revanșa duminică, atunci când în „Lascăr Pană” vine campioana Dinamo București. Sperăm ca până la ora meciului să îi avem refăcuți pe Milan Kotrc și Călin Căbuț.

CS Minaur Baia Mare: Adrian Țenghea, Ionuț Ciobanu – Robert Nagy 1, Tudor Botea 5 (unul din 7m), Andrei Buzle 1, Daniel Mureșan 2, Georgel Haiduc, Teo Coric 1, Tomas Cip 4, Mihai Bușecan, Alexandru Csepreghi 5 (unul din 7m), Vojislav Brajovic 5, Eric Pop, Janja Vojvodic, Albert Cristescu, Daniel Bera 1. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: turdanews.net


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu