Share
Debut cu dreptul în Liga Florilor pentru handbalistele de la Minaur

Debut cu dreptul în Liga Florilor pentru handbalistele de la Minaur

Echipa feminină de handbal a CS Minaur a jucat duminică după-amiază primul meci în Liga Florilor, pe teren propriu, învingând-o pe CSM Galați.

CS Minaur Baia Mare – CSM Galați 25-21 (13-10)

Aproximativ 800 de spectatori au asistat la debutul handbalistelor băimărene în Liga Florilor.

Costică Buceschi a început partida cu un prim șapte care se dorește a fi de bază, dar în care încă unele relații de joc mai au nevoie de timp ca să se cimenteze. Echilibrul partidei a durat doar până ce a intrat în scenă interul stânga polonez Sylwia Lisewska, care la 4-4 (min. 10) și-a început recitalul, marcând 8 goluri consecutive, din care 4 de la 7 metri. Singura handbalistă de la Minaur care i-a întrerupt seria de reușite polonezei a fost Alexandra Orșivschi, cea care la 12-10 (min. 29) a stabilit scorul pauzei (13-10). Minaur a condus în permanență și, în ciuda câtorva bâlbâieli în atac, a făcut o primă repriză bună, la a cărei reușită a contribuit și portarul Adriana Medvedeva, una din achizițiile clubului ce pare a fi fost printre cele mai inspirate.

Repriza secundă a început având-o în rol principal pe aceași Lisewska, marcatoare a primului gol (14-10, min. 31). Gălățencele se apropie rapid la două goluri (14-12, min. 33), profitând de indecizia Minaurului pe faza în atac. În minutul 35 marcheză și Andreea Taivan, ultima achiziție a clubului, și la 15-12 părea că avem controlul asupra jocului. Din păcate elevele lui Buceschi continuă să greșească și CSM egalează (15-15, min. 38). Mai mult, chiar preiau conducerea (17-18, min. 42). Se simte absența din teren a lui Lisewska, pe care antrenorul băimărean o odihnește pentru câteva minute. Odată revenită în joc și sprijinită de incisivitatea și eficacitatea ucrainiencei Mariya Shteriova, poloneza dă tonul revenirii (19-18, min 46). Celor două li se alătură și Orșivschi, cele trei jucătoare ducând rapid scorul la 23-19 (min. 54), profitând și de superioritatea numerică în urma unei eliminări la bancă. Lisewska mai ratează o aruncare de la 7 metri, însă pentru gălățence nu mai e nimic de făcut. Shteriova marcheză ultima, tot de la 7 metri, pentru 25-21 (min. 60). Lisewska mai are o șansă de a înscrie cu o ultimă aruncare, în secunda finală a jocului, dar nimerește zidul adversarelor.

CS Minaur Baia Mare câștigă astfel primul joc oficial din Liga Florilor și se pregătește de deplasarea la HC Dunărea Brăila. de duminica viitoare, un meci ce va fi cu siguranță mult mai greu.

CS Minaur Baia Mare: Adriana Medvedova (14 intervenții), Cristina Enache (1), Andreea Nastasă – Sylwia Lisewska (10 goluri, 5 din 7m), Mariya Shteriova (5/1), Alexandra Orșivschi (4), Helena Rysankova (2), Oana Cîrstea (2), Andreea Taiva (2), Yaroslava Burlacenko, Petruța Argyelan, Cristina Andrița, Luciana Popescu, Sonia Seraficeanu, Oana Bondar, Andreea Tecar.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare, by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu