Share
Daniel Kotecz, reales în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal

Daniel Kotecz, reales în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal

Hotelul RIN din București a găzduit azi alegerile generale de la Federația Română de Handbal. S-au supus la vot un post de președinte, două de vicepreședinți, două de președinți de comisii și 14 de membru al Consiliului de Administrație.

Pentru postul de președinte au candidat Alexandru Dedu (actualul ocupant al funcției), Narcisa Lecușanu, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal și fostul internațional Robert Licu.

La adunare au fost prezenți 199 de membri cu drept de vot, din totalul de 202. Pentru a obține victoria din primul tur unui candidat îi erau necesare voturile a jumătate plus unu din cei prezenți, adică exact 100.

După primul tur rezultatul a fost următorul: Alexandru Dedu 99 voturi, Narcisa Lecușanu 94, Robert Licu 6. S-a trecut la turul doi, lui Dedu lipsindu-i un singur vot pentru a fi declarat câștigător. Licu a anunțat că preferă ca voturile sale să ajungă la Narcisa Lecușanu, precizând că nu știe care sunt cei 6 care l-au votat.

 

La 5 minute după ora 17.00 a fost anunțat câștigătorul. Cu 100 la 99 a câștigat Alexandru Dedu, care își continuă așadar mandatul la FRH. Generos, acesta i-a solicitat pe cei doi contracandidați să lucreze alături de el în FRH pentru dezvoltarea handbalului juvenil și pentru perfecționarea școlii de antrenori.

 

Vicepreședinte pentru handbalul feminin a fost aleasă Steluța Luca, cu 127 voturi, iar pentru cel masculin fostul arbitru internațional Sorin Dinu, cu 108 voturi.

În cursa pentru un loc în Consiliul de Administrație s-au aflat și trei băimăreni: Ioan Băban, Daniel Kotecz și Vasile Viman.

Din păcate pentru handbalul maramureșean, doar Daniel Kotecz a fost reales ca membru. Profesorul Ioan Băban a pierdut accederea în forul de conducere al FRH la o diferență de un singur vot, după ce în urmă cu patru ani câștigase la fel, cu diferență de un vot.

Daniel Kotecz ne-a declarat după aflarea rezultatelor: ”Mulțumesc celor care m-au votat și mi-au acordat încrederea lor. Îmi doresc ca din această postură să pot să fiu cât mai mult de folos handbalului maramureșean și să pot să colaborez cât mai eficient la implementarea strategiei președintelui Alexandru Dedu. Îmi pare rău pentru cei doi colegi ai mei care nu au fost aleși, mai ales pentru Ioan Băban, colegul meu din mandatul anterior”.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu