Share
Cupa Minerul la fotbal în sală pleacă la Satu Mare (GALERIE FOTO)

Cupa Minerul la fotbal în sală pleacă la Satu Mare (GALERIE FOTO)

Desfășurată timp de trei zile la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Cupa Minerul și-a desemnat sâmbătă câștigătoarea. Prima surpriză a zilei a fost furnizată de Minerul Baia Mare și ACS FC Recea, echipele de la care se aștepta să evolueze în finală. Acestea au fost eliminate încă din faza sferturilor de finală, ambele în urma loviturilor de departajare, de către Sporting Recea, respectiv Sebi Marc. Astfel, Claudiu Bumba (Adanaspor), Florin Achim (Academica Clinceni), Cristi Bud (Yverdon Sport FC) și Paul Batin (Concordia Chiajna) au părăsit prematur competiția. S-au mai calificat în semifinale Orient Fan Sport și Il Calcio Satu Mare.

Rezultate sferturi de finală:

  • Orient Fan Sport – AS GCI: 1-0
  • Sebi Marc – ACS FC Recea: 3-3 (7-6 după loviturile de penalitate)
  • Minerul Baia Mare – Sporting Recea: 1-1 (3-5 după loviturile de penalitate)
  • Il Calcio – Glory Days: 4-0

Rezultate semifinale:

  • Orient Fan Sport – Sporting Recea: 3-2
  • Sebi Marc – Il Calcio: 0-1

Semifinalele au fost câștigate de două echipe ce au trecut aproape neobservate până în această fază. Orient Fan Sport Baia Mare, condusă de cuplul tată-fiu Norbert și Emil Kemeneș și avându-l în lot pe buzeșteanul Răzvan Onea (CS Afumați), au ajuns până în finală cu două victorii și un egal, trecând în penultima fază de AS GCI, o echipă cu state vechi în campionatele locale de minifotbal.

Cei de la Il Calcio au avut un meci în plus, contabilizând 3 victorii și un egal (cu Minerul, în grupe). Cu sătmăreanul Adi Rus în lot, jucător la Sepsi Sf. Gheorghe și component al naționalei U21 calificată la Euro 2019, dar și cu câțiva jucători ce evoluează în divizia secundă din Ungaria sau care au trecut pe la Olimpia Satu Mare, Il Calcio a furnizat în cele din urmă surpriza câștigând detașat și finala competiției. Turneul s-a bucurat în faza semifinalelor și a finalei de prezența și prestația celui mai nou membru al grupei de elită a arbitrajului românesc, Istvan Kovacs (foto jos, rândul doi, în stânga), care a condus la centru alături de Ovidiu Mazilu.

Finala mică:

  • Sporting Recea – Sebi Marc: 3-4

Finala mare:

  • Il Calcio – Orient Fan Sport: 4-0

Astfel, Il Calcio (foto sus) a dus premiul de 5.000 de lei la Satu Mare. Mai mult, doi din componenții echipei au fost recompensați cu premii individuale. Raul Cherecheș a primit Trofeul „Vasile Feher” pentru cel mai bun portar și Adi Rus (foto jos, primul rând, în mijloc) Trofeul „Sorin Sabou” pentru golgheterul turneului. Trofeul „Alexandru Koller” pentru cel mai bun jucător i-a revenit lui Răzvan Onea (foto jos, primul rând, în dreapta).

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu