Share
Cu serios aport băimărean, România a surclasat Germania și e calificată în grupele principale la europenele de handbal

Cu serios aport băimărean, România a surclasat Germania și e calificată în grupele principale la europenele de handbal

Victorie entuziasmantă a hanbalistelor românce în fața Germaniei, cea care cu două zile în urmă învingea Norvegia, campioana europeană în exercițiu. România nu numai că a câștigat detașat cu 29-24 (14-11), dar a și prestat un joc ce ne dă speranța că de data aceasta nu mai ratăm podiumul.

Dacă în primul meci Yuliya Dumanska a făcut legea în poartă, a venit rândul Denisei Dedu să fie de netrecut, aceasta fiind în final declarată și cea mai bună jucătoare a meciului. Băimăreanca Eliza Buceschi a fost din nou la înălțime și, cu cele 11 goluri marcate, a devenit golghetera la zi a turneului, cu un total de 20 de goluri și cu un randament de invidiat: 87%. Cristina Neagu a marcat 5 goluri, devenind cea mai prolifică marcatoare a tuturor timpurilor la Campionatul European. O prestație bună a avut și cealaltă băimăreancă, Melinda Geiger, care a marcat 3 goluri și a dat 5 pase decisive.

Îmbucurător e și faptul că România are în Franța o galerie numeroasă, condusă de nelipsita Angela Pop, o galerie care a dominat fondul sonor al celor două mecuri disputate la Brest.

Urmează meciul cu Norvegia pe 5 decembrie, de la ora 22.00, în direct la TVR 1 și TVR HD. Indiferent de rezultat, România este deja calificată în grupele principale. Totuși o victorie ne dă șanse mari în vederea calificării în semifinală.

Rafael HEKMAN

Foto facebook Angela Pop & Handbal Feminin


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu