Share
Cu gândul la play-off,  Minaur a pierdut în fața campioanei

Cu gândul la play-off, Minaur a pierdut în fața campioanei

Înaintea meciului dintre Minaur și Dinamo, de miercuri, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Zimbrilor, veneau zvonuri că un microbuz plin cu suporteri dinamoviști se îndreaptă spre Baia Mare. Jandarmii au luat măsuri speciale de securitate. În cele din urmă „câinii” nu au mai ajuns. Au fost informați pe la jumătatea drumului că o parte din ei au primit interdicție de a mai intra în sălile de sport din țară pe perioadă nedeterminată, în urma implicării lor în incidentelor violente de la Final 4-ul Cupei României de la Focșani.

Minaur Baia Mare – Dinamo București: 27-34 (14-17)

Obiectiv îndeplinit pentru ambele echipe. Minaur nu avea nicio miză în acest meci, deci elevii lui Fotonea nu s-au întrebuințat excesiv, evitând în special accidentările. Sâmbătă începe lupta pentru evitarea retrogradării și e important să avem validă întreaga echipă. Pentru dinamoviști victoria le-a adus un loc doi care, cel puțin teoretic, îi plasează în play off într-o grupă mai ușoară, evitând adversari incomozi precum AHC Dobrogea Sud, CSM București și Poli Timișoara.
Băimărenii au deschis scorul în primul minut prin Brajovic, ca mai apoi să rateze din toate pozițiile de 7 ori la rând, dând șansa dinamoviștilor să marcheze de 6 ori consecutiv (1-6, min. 8). Ne revenim apoi, scoate și Țenghea câteva mingi și se face 8-9 (min. 15). Ținem aproape până la 12-13 (min 22), după care dăm două mingi cadou și repriza se încheie cu 14-17.
Partea a doua debutează cu „câinii” pe val și se face rapid 14-20 (min. 35), apoi 16-23 (min. 38) și chiar 17-25 (min. 40). Savenco se bucură ostentativ la fiecare intervenție reușită în defensiva dinamovistă, apoi ne marchează și un gol frumos. Raul Fotonea îl aruncă din nou în luptă pe Erik Pop (16 ani – vezi foto), care de data aceasta a jucat pe postul lui de centru coordonator și, chiar dacă a ratat de două ori, a arătat adevărate calități, mai ales la una din pasele „no look”, tip NBA, pe semicerc, la Albert Cristescu, care a și marcat. Spre final Dinamo s-a desprins chiar și la 9 goluri (25-34, min. 58), meciul încheindu-se cu scorul de 27-34.
De sâmbătă Minaur începe lupta pentru evitarea retrogradării, în care, conform noului sistem, începe de pe locul 1 cu 5 puncte. Primul meci are loc pe teren propriu, de la ora 18.30, în compania celor de la U Cluj, care ocupă ultimul loc.
Minaur Baia Mare . Țenghea, Markelau (portari) – Csepreghi 8 goluri, Cristescu 5, Brajovic 4, Haiduc 3, Botea 3, Nagy 1, Căbuț 1, Vujadinovic 1, Mureșan 1, Erik Pop, Popescu, Yuriy Pop, Marta, Ștefan. Antrenori Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN
Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu