Share
CSM Sighet, în turul 3 al Cupei României la baschet

CSM Sighet, în turul 3 al Cupei României la baschet

Singura echipă de baschet ce reprezintă Maramureșul în competițiile naționale, CSM Sighet, s-a calificat, miercuri, în faza a treia a Cupei României, trecând, în dublă manșă, de CS Cuza Sport Brăila, care evoluează în grupa B a  Ligii Naționale.

CS Cuza Sport Brăila – CSM Sighetu Marmației: 96-100 (38-58)

După ce în urmă cu o săptămână câștigaseră pe teren propriu cu 83-72 partida tur din faza a doua a competiției, sighetenii au reușit să bată și în meciul retur și să obțină, astfel, calificarea în etapa următoare a Cupei României.

Maramureșenii au dominat din primul sfert, pe care l-au câștigat la 7 puncte avans (26-19). În sfertul doi sighetenii au adăugat 13 puncte distanță față de gazde, acumulând un avans de 20 de puncte la pauză (58-38). Oarecum la adăpostul psihologic al avantajului cumulat de 31 de puncte (acasă câștigaseră la 11 puncte diferență), oaspeții au redus turația și le-au permis brăilenilor să se apropie destul de periculos în sfertul 3 (68-74). Ultimul sfert a fost unul în care sighetenii s-au întrebuințat doar pentru a menține diferența și spre a obține victoria și, implicit, calificarea (96-100).

De la sigheteni s-a remarcat americanul Thomas Allan (foto, în prim-plan), care a înscris 34 de puncte, cu 6 reușite de 3, 9 recuperări și 7 pase decisive. Dealtfel, acesta este și coșgheterul competiției, cu 111 puncte. Alți doi sigheteni eficienți au fost Gregory Edwards (24 puncte) și Lucian Tibîrnă (19 puncte).

CSM Sighetu Marmației se află în acest moment pe locul 6 al grupei  C din Liga Națională de Baschet, cu o victorie și două înfrângeri, după primele 3 etape.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu