Share
CS Minaur a transferat-o pe suedeza Linn Blohm, cel mai bun pivot de la ultimul Campionat Mondial

CS Minaur a transferat-o pe suedeza Linn Blohm, cel mai bun pivot de la ultimul Campionat Mondial

Ocupanta locului 3 din Liga Florilor în sezonul 2019-2020, CS Minaur Baia Mare, a parafat în cursul zilei de astăzi transferul suedezei Linn Blohm (de la echipa daneză Kobenhavn Handbold), jucătoare ce a fost desemnată în 2019 cel mai bun pivot la Campionatul Mondial din Japonia. Într-o anchetă realizată recent de Federația Suedeză de Handbal, în urmă cu doar 3 săptămâni, Linn a primit și titlul de cea mai valoroasă jucătoare suedeză a anului 2020 !

Linn Blohm (28 de ani, 180 cm) vine la CS Minaur de la echipa Kobenhavn Handbold (locul 4 în prima ligă din Danemarca). A mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro și FC Midtjylland (din Danemarca). Dintre cele mai importante trofee cucerite de Linn cu echipele de club menționăm cele 3 titluri de campioană a Suediei obținute cu Savehof, câștigarea Cupei EHF (2015) și a Cupei Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu echipa națională de senioare a Suediei a cucerit medalia de bronz în 2014 la Campionatul European desfășurat în Ungaria și Croația. Linn a făcut parte dintr-o generație de excepție la nivel de junioare și tineret, cu naționala scandinavă reșind să câștige titlul de campioană mondială în 2010 (junioare) și 2011 (tineret)!

Anul trecut, la “mondialul” de senioare din Japonia, a cunoscut consacrarea deplină, fiind aleasă în echipa ideală a competiției (All star team) pe postul de pivot, deși în primăvara anului 2018 a devenit mamă și abia revenise în echipa națională.

Antrenorul naționalei Suediei, Henrik Signell, consideră că Linn a meritat din plin trofeul acordat în 2020 pentru cea mai bună handbalistă din țara sa:

„După ce a devenit mamă, a revenit pe terenul de handbal și a fost mai bună ca niciodată. Cu un joc puternic de apărare și o eficiență impresionantă în atac, a fost una dintre cele mai importante jucătoare atât la echipa de ​​club, cât și în echipa națională, iar în sezonul care s-a încheiat a făcut pasul către topul mondial. A fost cea mai bună jucătoare la Cupa Mondială pe poziția sa, a fost cel mai bun pivot din prima ligă daneză, iar alegerea de a o numi jucătoarea anului în handbalul suedez a fost evidentă. “

Linn Blohm a debutat în naționala de senioare a Suediei în 2011, a evoluat în 98 de meciuri și a marcat 244 de goluri (în 7 competiții importante: Olimpiada din 2016, două campionate mondiale și 4 campionate europene).

Minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu