Share
CS Minaur a renunțat la serviciile lui Raul Fotonea – se pregătește aducerea unui antrenor francez

CS Minaur a renunțat la serviciile lui Raul Fotonea – se pregătește aducerea unui antrenor francez

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cu prilejul anunțării transferului lui Janja Vojvodic la Minaur Baia Mare, conducerea clubului anunța și faptul că pentru banca tehnică i se acordă încredere deplină lui Raul Fotonea, antrenorul care a condus echipa din 2016, contribuind la promovarea în Liga Zimbrilor.

Contestat de o parte a suporterilor care considerau că nu a gestionat suficient de bine un lot relativ valoros, reproșându-i că a a obținut rezultate sub potențialul echipei, Raul Fotonea a fost anunțat săptămâna aceasta că nu îi va fi prelungit contractul, în ciuda asigurărilor primite inițial. Decizia vine în urma recooptării în Consiliul de Administrație a lui Ioachim Făt, pe locul lăsat vacant de fostul președinte Adi Popovici, trecut pe postul de manager sportiv.

 

Se știe că Făt și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a-l demite pe Fotonea, chiar cu un an în urmă, la anterioara prezență meteorică a sa în CA-ul clubului.

De data aceasta Făt nu mai are opozanți în cadrul clubului (ca în urmă cu un an), în consecință a reușit să își impună voința. Prezența sa în forul decizional al CS Minaur are probabil legătură și cu poziția sa de consilier pe probleme de sport a lui Gabriel Zetea și cu o posibilă participare a Consiliului Județean Maramureș la susținerea financiară a clubului. Susținere absolut necesară în condițiile în care au fost aduși jucători cu salarii ce duc necesarul de buget al clubului mult peste cel din ultimul sezon.

Pe postul lui Raul Fotonea se vehiculează că ar exista tratative cu un antrenor francez din liga secundă, foarte posibil fiind vorba despre Stéphane Plantin (47 ani), nume neconfirmat încă oficial de club, la fel cum nici despărțirea de Raul Fotonea nu a fost încă anunțată.

Dacă se confirmă aducerea lui Plantin, despre care se spune că ar veni la recomandarea lui Alexandru Csepreghi, fost jucător în campionatul francez, atunci se cuvine să menționăm că posibilul viitor antrenor al CS Minaur este un fost internațional, extremă dreaptă, cu 72 de selecții la reprezentativă, campion mondial în 2001, care a antrenat din 2014 pe Grande Nancy, în liga secundă franceză. Din această vară acestuia nu i-a mai fost prelungit contractul.

 

Rafael HEKMAN

Foto:  esterepublicain.fr / facebook CS Minaur Baia Mare by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu