Share
CS Marta pierde șansa la o medalie, pe fondul unui arbitraj exagerat de părtinitor, ce l-a scos din sărite până și pe echilibratul Ioan Marta

CS Marta pierde șansa la o medalie, pe fondul unui arbitraj exagerat de părtinitor, ce l-a scos din sărite până și pe echilibratul Ioan Marta

Ziua a doua a Turneului Final al Campionatului Național de Handbal Feminin Junioare 1 a fost una în care a demonstrat din păcate că jocurile din culise sunt în defavoarea celor din teren chiar și la acest nivel. CS Marta Baia Mare a fost învinsă de Corona Brașov, cu largul concurs al arbitrelor.

CS Marta – ACS Corona Brașov 2010: 30-31 (20-17)

CS Marta a întâlnit junioarele de la ASC Corona 2010 Brașov în meciul care, practic, putea decide care din cele două echipe se va califica în semifinale. A fost un meci echilibrat în prima sa parte, însă cu un arbitraj vădit părtinitor în favoarea echipei de sub Tâmpa, a cărei vedetă este Alicia Gogârlă, fiica fostei internaționale, Simona Gogârlă care, de altfel, conduce echipa de junioare. Cu toate acestea, fetele antrenate de soții Marta au reușit să se desprindă până la finalul primei reprize chiar la 3 goluri (20-17). Minutul 29 a adus eliminarea directă a Dianei Șamanț, o decizie exagerată, nejustificată, pentru o presupusă lovire cu pumnul, menită să o scoată din joc pe cea mai bună jucătoare a băimărencelor, golghetera din primul din primul meci și marcatoare a 7 goluri împotriva brașovencelor.
În partea a doua, a continuat recitalul arbitrelor Mihaela Paraschiv și Georgiana Lungu din Piatra Neamț, care au reușit să îi irite într-atât pe cei doi antrenori băimăreni, încât Ioan Marta a primit o primă eliminare la bancă, pentru proteste. Peste câteva minute (min. 51) a fost eliminat definitiv, după ce ajunși la limita răbdării, soții Marta au luat în calcul decizia de a retrage echipa din teren. Înseamnă că că s-a furat pe față, căci Ioan și Ioana sunt niște firi calme și foarte echilibrate și doar o mare nedreptate  – făcută unor tinere sportive cărora li se vorbește de fair-play și cinste  -îi poate conduce la astfel de reacții. Dar viața e de multe ori nedreaptă, așaă  tinerii  bunici (vezi foto) au multe de povestit nepoților. În cele din urmă brașovencele s-au impus cu un mincinos 31-30.

Demoralizate în urma celor petrecute în partida cu Brașovul fetele de la CS Marta au pierdut și ultima partidă cu LPS Brăila, scor 23-26, clasându-se pe ultimul loc în grupă, Nereușind astfel să își apere medaliile de argint cucerite anul trecut (vezi foto). Grupa a fost câștigată de CSM Tg. Mureș, care a învins Corona Brașov cu 33-30.
În semifinale se întâlnesc CSM București cu Corona Brașov și CSM Tg Mureș cu CSȘ 2 București.

CSȘ 2 Baia Mare calificată în semifinala turneului de la Cisnădie

În celălat turneu, de la Cisnădie, unde se joacă pentru locurile 9-16, CSȘ2 Baia Mare a câștigat categoric toate cele trei meciuri cu GSPI Moreni (34-15), CSȘ Tulcea (29-25) și HC Buhuși (36-22). Astfel băimărencele vor juca în semifinale cu CSH Art Galați.

Rafael HEKMAN

Foto: @ioana.marta.90


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu