Share
O echipă de junioare într-un campionat de senioare: CS Marta debutează în divizia secundă

O echipă de junioare într-un campionat de senioare: CS Marta debutează în divizia secundă

Județul Maramureș va fi reprezentat în acest sezon în Divizia A la handbal feminin de CS Marta. Decizia luată de soții Marta de a se lansa în aventura unui campionat de senioare cu o echipă alcătuită în cea mai mare parte din junioare este una extrem de curajoasă, în special prin prisma faptului că demersul e susținut financiar exclusiv din resurse proprii.

CS Marta va evolua în sezonul regulat în Seria D a Diviziei A, alături de ACS Crișul Chișineu Criș, CSM Tg. Mureș, CSU Oradea, CSU Universitatea de Vest Timișoara și CSU Reșița. Primul meci va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 11.00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”.

Pe lângă junioare „de-ale casei”, lotul mai cuprinde alte 3 sportive, cu dublă legitimare, ce aparțin de CSȘ 2, dar și 3 senioare retrase din activitate pe care soții Marta le-au convins să revină și să își ajute colegele mai tinere. Revenirea lor e motivată, de altfel, și de prevederi regulamentare, care obligă cluburile participante să aibă în lot și senioare.

Cel mai cunoscut nume pentru suporterii băimăreni este al portarului Flavia Matei (foto stânga), care a evoluat în trecut la HCM Baia Mare. Pentru CS Marta este a doua experiență în divizia secundă, în sezonul 2004-2005 fiind la un pas de promovare pe prima scenă handbalistică. Obiectivul pentru acest sezon nu poate fi decât unul realist, date fiind resursele disponibile. În primul rând e necesară acomodarea cu o competiție de acest nivel, în special pentru jucătoarele tinere. În funcție de performanțe și eventualul sprijin dinspre mediul privat, CS Marta are resurse sportive să atace anul viitor o posibilă promovare. Asta întrucât clubul are actualmente sub contract jucătoare împrumutate atât în Liga Florilor, cât și la alte echipe din Divizia A, care revenite la vatră ar putea forma un lot performant. Acestora li se pot alătura și alte handbaliste formate la CS Marta, ce evoluează la nivel înalt și care sunt gata oricând să revină în Baia Mare.

Lotul CS Marta Baia Mare: Nicole Eremici, Crina Asaftei, Bianca Loi, Timeea Sângeorzan, Petra Tebecs, Rebeka Tebecs, Alina Leș, Ștefania Igel, Cătălina Racolța, Daria Porohniuc (CSȘ 2), Selena Demian (CSȘ 2), Mara Ciurte (CSȘ 2), Andrada Godja (revenire), Alexandra Deac (revenire), Flavia Matei (revenire).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Maier Viorel

    O cheltuială ceva mai mare, dar bănuiesc că lucrul este cunoscut și asumat de Clubul Marta,, dar beneficiile creșterii valorice a jucătoarelor, vor compensa acest lucru.

    Răspunde

Lasă un comentariu