Share
Cristina Laslo a primit 15 luni de suspendare pentru dopaj

Cristina Laslo a primit 15 luni de suspendare pentru dopaj

Comisia de Audiere a sportivilor și personalului asistent al sportivilor a luat miercuri o decizie referitoare la pedepsele handbalistelor de la Corona Brașov, anunță gsp.ro. Acestea au încălcat regulamentul doping, efectuând o terapie cu laser intravenos, metodă interzisă de WADA.

CS Minaur Baia Mare era direct interesată de această decizie, deoarece, așa cum au anunțat, există un acord de principiu cu Cristina Laslo, în vederea transferării sale la echipa de handbal băimăreană. Din păcate, această primă decizie este una destul de drastică pentru Laslo, care a primit un an și trei luni suspendare, ceea ce înseamnă că nu va juca până în luna martie a anului viitor. Decizia poate fi atacată și va fi apoi rejudecată, existând probabil șanse ca pedeapsa să fie scurtată.

Până atunci însă, echipa feminină de handbal are nevoie urgent de acontarea serviciilor unui centru coordonator. E drept că momentan, alături de Andreea Popa, în lot se mai află și tânăra Anna Ivanenko, despre care s-a spus că va fi împrumutată, însă e greu de crezut la pretențiile emise ea va prinde lotul actual, managerii clubului având cu siguranță o soluție de rezervă. S-a mai vorbit și despre Eliza Buceschi, dar și aceasta a primit un an și patru luni de suspendare.

Iată lista completă a pedepselor acordate de ANAD:

  • un an și trei luni pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;
  • un an și patru luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici;
  • un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova.

Din aceste pedepse se deduce durata suspendării provizorii din data de 25 noiembrie, 26 noiembrie, 29 noiembrie sau 3 decembrie, în funcție de momentul în care sportivele au fost anunțate de ANAD. În termen de 21 de zile sportivele pot face Apel la decizia Comisiei.

Au mai primit suspendări doctorul echipei brașovene, Marius Capră (4 ani), președintele clubului, Liviu Dragomir (2 ani și jumătate) și directorul tehnic Mariana Tîrcă (2 ani)

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Cristina Laslo


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu