Share
Corona, încoronata turneului Minaur la handbal fete

Corona, încoronata turneului Minaur la handbal fete

Eclipsată de  fotbalul de sală, cea de a doua zi a Turneului Minaur la handbal feminin a finalizat o interesantă buclă : Minaur bate pe U Cluj, care bate pe CSM Bistrița, care bate pe… Minaur.

ACS Corona 2010 Brașov – U Cluj Napoca: 40-27 (21-14)

Primul meci a adus față în față performera primei zile, ACS Corona 2010 Brașov și U Cluj, echipa care cu o zi înainte învinsese pe mai bine cotata CSM Bistrița, dar fusese învinsă de divizionara secundă CS Minaur Baia Mare. Diferența de valoare, reflectată în pozițiile din clasament, precum și banca foarte scurtă a clujencelor și-au spus cuvântul, brașovencele defilând pe toată durata meciului – și a turneului – fără să forțeze în mod deosebit. Cum ar veni, Corona a fost încoronata competiției.

CS Minaur Baia Mare – CSM Bistrița:  21-37 (8-19)

De data aceasta cele două galerii înfrățite s-au instalat în tabere  opuse, ocazional scandând împreună: „Băimăreeeniiii!!!  Bistrițeeeniiii!!!” Bistrițeni care au fost mai buni de data aceasta și pe teren și în tribune. CSM a condus practic tot meciul, la jumătatea primei reprize având deja 8 goluri avans (4-12). Până la finalul reprizei au mărit considerabil avantajul (8-19). Ioan Băban a odihnit-o la acest meci pe Yulia Poradnyk și a jucat mare parte din timp cu rezervele. În consecință bistricențele, apatice în prima zi a competiției, au demonstrat că merită să ocupe locul 6 în clasament și au învins categoric o posibilă viitoare adversară din sezonul următor al Ligii Florilor.

Pentru fetele de la CS Minaur Baia Mare urmează returul ligii, care începe cu deplasări: în 13 ianuarie, la ACS Crișul Chișineu Criș, iar pe 3 februarie, în etapa a 16-a, la Timișoara pentru meciul care ar putea decide definitiv soarta promovării.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu