Share
Două victorii ale României la CM de handbal feminin

Două victorii ale României la CM de handbal feminin

În a doua partidă a României de la  Campionatul Mondial de Handbal feminin din Germania, din grupa de la Trier, România -Slovenia: 31-28 (14-14).  A fost un meci dificil cu echipa care a furnizat prima surpriză a competiției, învingând la limită, 24-23, pe vicecampioana olimpică, Franța. Pentru România au înscris: Neagu 11, Pintea 6, Buceschi 5, Ardean Elisei 4,Udriştioiu 4, Geiger 1

În primul meci, România – Paraguay: 29-17 (16-7); Pentru România au marcat: Cristina Florianu (5 goluri), Aneta Udriștioiu (4), Crina Pintea (3), Ana Maria Popa (3), Cristina Neagu (3), A, , Melinda Geiger (2), Valentina Ardean Elisei (2), Ana Maria Berbece(2), Timea Tatar (2), Cristina Laslo (1), Ana-Maria Dragut (1), Eliza Buceschi (1). La această partidă, Cristina Neagu a împlinit 10 ani de la debutul ei la un turneu final cu naționala.Cu aceste două victorii, România s-a instalat în fotoliul de lider al grupei.

Multe băimărence în lotul României

Naționala are 16 jucătoare, plus o rezervă, dintre care 5 sunt băimărence. Eliza Buceschi, Melinda Geiger, Timea Tătar și Cynthia Tomescu sunt născute și formate ca jucătoare în Baia Mare, iar Yulia Dumanska (care are dublă cetățenie, ucraineană și română) este, practic,  băimăreancă naturalizată fiind adusă în România și formată la clubul soților Ioan și Ioana Marta.

Echipa deplasată în Germania de Martin Ambros mai are în componență și alte trei din jucătoarele care, cu nici doi ani în urmă, evoluau la HCM Baia Mare: Valentina Ardean Elisei, Gabriela Szucs și Aneta Udriștoiu.  Cum la Campionatului Mondial joacă și alte handbaliste care au evoluat la HCM – precum Camilla Herrem (Norvegia), Lois Abbingh (Olanda), Alison Pineau (Franța) și Barbara Arenhart (Brazilia) – putem spune că Baia Mare e prezentă în Germania cu o întreagă echipă!

Următoarele meciuri ale României din faza grupelor

● România – Spania (5 decembrie, ora 19:00) ● România – Angola (7 decembrie, ora 19:00) ●  Franţa – România (8 decembrie, ora 19:00). Se califică primele 4 din grupă, după care se trece la sistem eliminatoriu. Finala se va juca în 17 decembrie la Hamburg.

Foto: instantaneu din România -Slovenia; sursă foto: www.facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu