Share
CFR Cluj  va fi  sponsorizată de acționari precum Tesla și BMW – Rolls-Royce

CFR Cluj va fi sponsorizată de acționari precum Tesla și BMW – Rolls-Royce

CFR Cluj urmează să oficializeze la finalul lunii ianuarie un contract de sponsorizare de peste 27.000.000 de euro pentru trei ani. În primul an, ”feroviarii” ar urma să primească 7 milioane de euro; în al doilea an, suma ar crește la 9 milioane de euro, iar în al treilea an de contract s-ar ajunge la 11 milioane de euro. E drept că ar trebui ca echipa CFR să meargă an de an în grupele unei competiții europene, dar în cazul performanțelor vor apărea și bonusuri care vor depăși sumele inițial stabilite în contract. Sponsorul pe care CFR a reușit să-l convingă se numește Electric Visionary Aircrafts (EVA). Compania cu cifra de afaceri de miliarde de euro se ocupă cu construcția și oferirea de servicii cu ajutorul unor drone, folosite pentru curierat, transportarea de organe în scopuri medicale și intervenții în caz de calamități.   Printre acționari se numără Tesla și BMW Rolls-Royce.

Compania a fost înființată de Olivier Le Lann, fost director la Tesla, care este și în prezent CEO-ul companiei EVA. La finalul lunii, Olivier Le Lann este așteptat la Cluj Napoca, pentru a parafa colaborarea cu CFR. În contul sponsorizării ar urma ca și stadionul pe care joacă CFR să se numească EVA.

EVA a luat decizia de a deschide și o uzină în Cluj Napoca, După parafarea înțelegerii cu CFR Cluj, EVA vrea  să construiască o linie din dronele pe care le promovează și cu care doresc să ofere servicii, inclusiv în România. Prin urmare, EVA urmează să ofere și locuri de muncă, pe plan local.

Lasă un comentariu